Ministerstvo obrany pripravilo pre stredoškolákov branné súboje

Rezort obrany pripravil pre študentov tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl sériu branných súbojov, ktoré sa začnú v piatok a budú pokračovať až do konca aktuálneho školského roka.

30.03.2017 13:58
debata (9)

Ministerstvo obrany chce aj týmto spôsobom skvalitniť prípravu študentov na obranu štátu a zároveň zvýšiť ich vlastenectvo a branné povedomie tak, ako sa k tomu zaviazalo v Programovom vyhlásení vlády. Informuje o podujatí hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Súťaže sa uskutočnia v jednotlivých samosprávnych krajoch, pričom na každej sa zúčastnia družstvá zo siedmich až desiatich škôl. Prvý zo série branných súbojov sa uskutoční v areáli Strednej priemyselnej školy Bardejov. Trojčlenné študentské družstvá si zmerajú sily v niekoľkých disciplínach, ktoré budú zamerané na zručnosti v oblasti brannej a zdravotnej prípravy, testy fyzickej kondície, vedomosti zo základov topografie, faktografie o Slovensku a jeho vojenských dejinách i osobnostiach. Zároveň budú mať možnosť priamo komunikovať s profesionálnymi vojakmi a dozvedieť sa tak viac nielen o ich práci, ale aj o dobrovoľnej vojenskej príprave, ktorej novela je aktuálne pripravená na prerokovanie v 2. čítaní Národnej rady SR. V nasledujúcom období sú súťaže naplánované v Martine, Rimavskej Sobote, Trenčíne, Trebišove či Leviciach.

Počas podujatia budú pre študentov pripravené aj statické a dynamické ukážky Ozbrojených síl SR, ako napríklad ukážka výcviku boja zblízka a sebaobrany, či kynologická ukážka Vojenskej polície, dodala hovorkyňa.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #stredoškoláci