Rádio dostalo pokutu 15-tisíc eur za podnecovanie nenávisti v programe s Mazurekom

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na utorkovom zasadnutí rozhodla, že vysielateľ Rádia Frontinus porušil ešte 2. októbra minulého roku odvysielaním programu Debata na telefón s hosťom Milanom Mazurekom (Ľudová strana Naše Slovensko) dve ustanovenia zákona o vysielaní a retransmisii.

25.04.2017 17:28
debata (82)

Za porušenie pravidiel objektivity a zákazu podnecovania nenávisti mu udelila pokutu vo výške 15-tisíc eur. V súvislosti s odvysielaním uvedenej relácie zaevidovala Rada osem sťažností.

Rada konštatovala, že program Debata na telefón obsahoval vyhranené a výlučne jednostranné názory Mazureka týkajúce sa riešenia rómskej problematiky, väzenského systému, sociálneho systému, dôchodkov a prerozdeľovania verejných financií, ako aj kritické vyjadrenia ku konaniu vlády, predstaviteľov koalície a opozície a ďalších inštitúcií bez poskytnutia akejkoľvek názorovej oponentúry.

Program tiež obsahoval vyjadrenia o neprispôsobi­losti, sociálnych výhodách, násilí a vandalizme príslušníkov rómskeho etnika a o nebezpečenstve, ktoré predstavuje skupina islamských imigrantov, ako aj urážlivé vyjadrenia na adresu rómskeho etnika.

Rozhodnutie RVR nadobudne právoplatnosť jeho doručením vysielateľovi, ktorý ho môže napadnúť správnou žalobou na krajskom súde.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #Rada pre vysielanie a retransmisiu #ĽSNS #Milan Mazurek