Rokovania Mostu-Híd a SMK stroskotali

Na spoločnom postupe v jesenných župných voľbách sa vládny Most-Híd a mimoparlamentná SMK nedohodli.

26.04.2017 19:06
debata (41)

Nevytvoria teda spoločnú koalíciu v južných regiónoch Slovenska, kde žije maďarská komunita.

„Koalícia nebude, SMK to odmietla,“ povedal denníku Pravda líder Mostu-Híd Béla Bugár po takmer trojhodinovom rokovaní. Podľa neho sa nateraz premárnila historická šanca na vybudovanie dlhodobej spolupráce Mostu-Híd a SMK odstraňovaním existujúcich napätí. Ako ďalej poznamenal, ak sa má medzi obidvoma stranami vybudovať partnerský vzťah, tak práve regionálne voľby mali byť prostriedkom, ako dospieť k tomuto cieľu.

Po tom, čo sa vedenia oboch strán na predvolebnej koalícii nedohodli, ďalšiu spoluprácu v prípade župných volieb prenechajú na krajské a okresné organizácie.

SMK podľa našich informácií trvá na tom, že postaví svojich kandidátov na županov v Trnavskom kraji, kde sa má o post župana uchádzať József Berényi, a v Nitrianskom kraji, kde postavia ako kandidáta Ivána Farkasa.

Delegácie Mostu-Híd a SMK rokovali o župných voľbách aj vo februári, ani vtedy nedospeli ku konkrétnym výsledkom. Zhodli sa len na tom, že v župnej kampani aj mimo nej nebudú zástupcovia obidvoch politických subjektov používať metódu zosmiešňovania alebo robiť kampaň proti druhej strane.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #SMK