Nelegálne lietadlo priviezlo na Slovensko desať Indov

Vo štvrtok večer priletelo na Slovensko nelegálne lietadlo z Ukrajiny. Po pristátí v Hatalove, v okrese Michalovce nechalo na zemi desať osôb.

04.08.2017 14:15
debata (147)

Policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru v Petrovciach, okres Vranov nad Topľou vo štvrtok večer zaregistrovali prelet malého lietadla z Ukrajiny nad územím Slovenska. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, policajti si všimli, že sa stroj pohybuje v obmedzenom vzdušnom priestore, letí nízko a v nezvyčajnom čase. Informáciu o podozrivom lietadle preto oznámili operačnému stredisku, ktoré informovalo všetky policajné hliadky v okolí.

„Na základe telefonátu na linku 158 bolo zistené, že lietadlo pristálo v Hatalove, v okrese Michalovce. Keď dorazili policajné hliadky, lietadlo už odletelo, no na zemi nechalo desať osôb,“ uviedla BaloghováPolicajti cudzincov predviedli na Oddelenie hraničnej kontroly Policajného zboru, aby zistili podrobnosti o ich ceste na Slovensko. Počas ďalšieho preverovania podľa Baloghovej zistili, že pochádzajú z Indie.

„Ďalší postup bude smerovať k readmisii, čiže budú vrátení na územie Ukrajiny. Na miesto bol privolaný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin prevádzačstva a nedovolené prekročenie štátnej hranice,“ povedala Baloghová.

O tejto udalosti policajti ihneď informovali Štátnu pohraničnú službu Ukrajiny a dnes v predpoludňajších hodinách zorganizovali spoločné stretnutie, kde sa dohodli na ďalších krokoch vo vyšetrovaní tohto prípadu. „Taktiež boli informované vzdušné sily Slovenskej republiky,“ dodala Baloghová.

147 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Indovia #nelegálne lietadlo #obec Hatalov