Danko: Vážim si nominantov SNS vo vláde a ich prácu

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko si váži nominantov svojej strany vo vláde a ich prácu.

20.08.2017 11:07
Danko, sns, andrej danko, koaličná kríza, Foto: ,
Predseda SNS Andrej Danko
debata (97)

Ako povedal Danko v rozhovore, nikto v živote, ani on, nemá garantovanú funkciu. „Všetky funkcie sú dočasné. Môže nastať situácia, že človek svojou chybou, alebo chybou svojich pracovníkov, alebo vývojom situácie urobí krok, ktorý je nezlučiteľný s výkonom funkcie. U všetkých nominantov SNS dôsledne vyhodnocujem ich prácu. Každý človek robí aj chyby,“ povedal.

Pri vyberaní ministrov v roku 2016 sa šéf SNS snažil hľadať odborníkov, ktorí pôsobia v rezortoch. „Keďže SNS bola mimo parlamentu, mala menej odborníkov. Odborníci však s nami spolupracovali. Ak by sme vysvietili zamestnancov v štátnej správe, ktorí spolupracujú s SNS, tak ich prepustia z práce,“ povedal s tým, že podarilo sa mu nájsť ľudí, ktorí roky pôsobia v rezortoch, rozumejú problematike. „Som rád, že minister obrany si vie sadnúť do obrneného vozidla a povedať, či je dobré, alebo zlé pre vojakov. Je to človek, ktorý rozumie tomu, čo potrebuje vojak. Ministerka pôdohospodárstva zasa rozumie problematike. Prešla praxou. Na ministerstve školstva bolo pre mňa dôležité, aby kandidát rozumel učiteľskému a vysokoškolskému prostrediu,“ konštatoval Danko.

Danko tvrdí, že opozícia sa už na jar snažila pošpiniť ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú. „Prichádzajú rôzne hysterické útoky opozície, ktoré nie sú podložené. Ja som sa stal obeťou pošpinenia v súvislosti s porušením listového tajomstva, stáva sa to vždy, keď som v zahraničí. Ak polícia nikoho neobviní, budem poslancov OĽaNO brať na zodpovednosť, pretože klamali verejnosť,“ vyhlásil. Predseda NR SR je zúfalý, že ktorýkoľvek opozičný politik na tlačovej besede niekoho krivo obviní, pričom nenesie žiadnu zodpovednosť.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #opozícia #koalícia #Andrej Danko