Bugár priznal napätie na obrane. Ministerstvo nie je armáda, tvrdí

Situácia v koalícii sa stabilizovala, nemožno však povedať, že niekedy nevzniká napätie, tvrdí šéf Mostu-Híd Béla Bugár.

17.02.2018 15:02
Peter Gajdoš Foto: ,
Minister obrany Peter Gajdoš.
debata (27)

Ale dá sa povedať, že partneri sa to naučili riešiť bez médií, čo je najdôležitejšie. Novinárom to po rokovaní Republikovej rady v Bratislave povedal líder Mosta-Híd Béla Bugár.

„Od toho augusta si každý koaličný partner uvedomil, že si radšej toho druhého vypočuje, nebude hneď reagovať a potom nevzniká také napätie,“ povedal.

Napätie však vládne na ministerstve obrany, a to medzi súčasným vedením z SNS a štátnym tajomníkom za Most-Híd Róbertom Ondrejcsákom. „To, že ministerstvo vedie vojak (Peter Gajdoš, pozn. TASR), tak je zvyknutý na to, že vydá rozkaz, a to musí fungovať. Ale to takto nefunguje. To je ministerstvo, nie armáda. Druhá vec je, že ak minister povie, že štátny tajomník bude mať takéto kompetencie, tak bude mať len tie. Ale riešime vzniknutú situáciu, lebo si nemyslíme, že len jedna strana má pravdu,“ uviedol. Kedy sa to ustáli, Bugár nepovedal. „Samozrejme, rokujeme,“ uistil.

Republiková rada hovorila aj o vlastnom prezidentskom kandidátovi. Meno však Most-Híd ešte nemá vybraté. „Je to zodpovednosť, ale aj príležitosť zviditeľniť stranu,“ dodal Bugár.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Peter Gajdoš