Viacerí poslanci Smeru nechcú za ministra kultúry Tomáša, ale Jarjabka

V novej vláde by mal skončiť aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

16.03.2018 09:23
Dušan Jarjabek Foto: ,
O predsedovi parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušanovi Jarjabkovi sa hovorí, že ho časť poslancov Smeru preferuje za ministra kultúry.
debata (81)

Väčšia skupina poslancov za Smer-SD sa stavia proti tomu, aby sa mediálny poradca Roberta Fica, Erik Tomáš, stal v novej vláde Petra Pellegriniho ministrom kultúry. Zdôvodňujú to podľa tým, že najmenej, čo nový kabinet potrebuje, sú protesty umeleckej obce. Navrhujú, aby sa novým šéfom rezortu stal dlhoročný predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek. Svoju podporu vláde podmieňujú práve tým, aby sa Tomáš nestal ministrom kultúry.

V novej vláde by mal skončiť aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ktorý bol uplynulé dva roky spájaný s kauzou zariadenia Čistý deň. Novým vicepremiérom pre informatizáciu by mal byť podľa informácií agentúry SITA košický primátor a poslanec NR SR Richard Raši. Šéfovať rezortu vnútra by mala namiesto Roberta Kaliňáka doterajšia štátna tajomníčka rezortu Denisa Saková.

Poverenie zostaviť novú vládu dostal od prezidenta SR vo štvrtok Peter Pellegrini. Ten by chcel nový kabinet predstaviť do utorka. Po vymenovaní by mal 30 dní na prípravu nového programu vlády.

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Richter #Smer #Dušan Jarjabek #Erik Tomáš #vládna kríza 2018