Jarjabek nedostal ponuku na ministra a ani nad tým nerozmýšľa

Jarjabek súčasnú situáciu na Slovensku označil za spoločensko-politický podvod.

17.03.2018 12:25
Dušan Jarjabek Foto:
Dušan Jarjabek
debata (11)

Predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek nedostal zatiaľ žiadnu ponuku na funkciu ministra kultúry a ani nad totuto funkciou nerozmýšľa. Ako povedal, má iné ambície. „Chcem sa venovať svojej profesii, teda spevu. Mám rozrobené viaceré koncerty v zahraničí. Venujem sa tiež pedagogickej činnosti, ktorú mám veľmi rád,“ uviedol Jarjabek.

Podľa neho ani o Milanovi Kňažkovi, Ladislavovi Chudíkovi, Rudolfovi Chmelovi a ani Marekovi Maďaričovi sme dopredu nevedeli, či budú dobrí ministri kultúry. „Nie je dobré, ak sa dopredu vytvárajú politické predpoklady neúspechu pre hocikoho. „Na každom záleží, či bude dobrým ministrom, čo platí všeobecne, a nielen v kultúre," konštatoval.

Jarjabek súčasnú situáciu na Slovensku označil za spoločensko-politický podvod. „Niekomu Smer vadí. I táto republika vadí. Úspech sa neodpúšťa, a to ani medzinárodne,“ zdôraznil.

V nominácii na ministra kultúry nie je v Smere zatiaľ jasno. Kandidátmi sú poslanci NR SR Erik Tomáš a Dušan Jarjabek. Tomáš je aj mediálnym poradcom Fica. Jarjabek vedie roky parlamentný kultúrny výbor. Podľa informácií agentúry SITA, ak by sa Tomáš nestal ministrom, je kandidátom na štátneho tajomníka v rezorte vnútra.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Jarjabek #vládna kríza 2018 #minister kultúry