Kočner vyhral, televízia by mu mala vyplatiť osem miliónov

Súd dal vo štvrtok v kauze prvej zo štyroch zmeniek - údajne takmer dvadsať rokov starej - za pravdu Mariánovi Kočnerovi a televízia Markíza mu má uhradiť takmer 8,3 milióna eur a úroky. Platiť by mal aj Pavol Rusko, vďaka svojej insolvencii by sa však mohol plateniu úplne vyhnúť.

26.04.2018 13:44 , aktualizované: 18:03
debata (105)

Pavol Rusko a spoločnosť Markíza Slovakia majú Kočnerovej spoločnosti Správa a inkaso zmeniek vyplatiť 8 298 479 eur „spolu a nerozdielne“. Rozhodnutie Okresného súdu Bratislava V nie je právoplatné, právny zástupca Markízy Tomáš Kamenec predpokladá, že Markíza podá odvolanie, na ktoré má 15 dní. Rusko sa na vynesení rozsudku nezúčastnil a Kočner rozsudok viac komentovať nechcel.

Advokát Markízy Kamenec navrhoval znalecké dokazovanie toho, že zmenka nebola podpísaná v roku 2000. Sudkyňa však návrh zamietla a v rozsudku zdôvodnila, že zmenka spĺňa všetky zákonné náležitosti. Len osoba, ktorá zmenku podpísala alebo pri podpise bola, môže podľa sudkyne potvrdiť či vyvrátiť jej autenticitu. Rusko podľa nej súdu objasnil všetky okolnosti vystavenia zmenky. Podľa vlastných slov zmenky podpísal, aby zachránil televíziu Markíza pred exekúciou, za ktorú mala byť zodpovedná jeho vtedajšia spoločníčka Sylvia Volzová.

Kamenec spochybnil aj pozíciu Ruska v spore. „Sám žalovaný v prvom rade sa snažil všemožne dosiahnuť, aby ho súd zaviazal na vyplatenie sumy 8,3 milióna eur,“ uviedol po rozsudku na Ruskovu adresu Kamenec. Rusko v inom súdnom spore predložil súdu dôkazy, že nedisponuje žiadnym príjmom ani majetkom.

Súd Kočnerove zmenky rozdelil na tri samostatné spory. Pojednávanie o zmenke v hodnote 26 miliónov eur je naplánované na budúci týždeň, v prípade tretej zmenky, v hodnote zhruba osem miliónov eur, ešte nebolo vytýčené. Štvrtkový rozsudok nie je záväzný pre výsledok ďalších dvoch podobných zmenkových sporov.

Agentúrnu správu sme vymenili za autorský článok z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Marian Kočner #Pavol Rusko