Počas cvičenia sa na Lešti zranili americkí vojaci

Počas cvičenia Slovenský štít 2018 sa na Lešti zranili americkí vojaci.

19.09.2018 10:26 , aktualizované: 12:45
debata (350)

Ako ďalej informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, nehoda amerického tanku Abrams sa stala dnes ráno. „Zranili sa traja príslušníci Armády USA, z toho jedna žena. Dvoch, ktorí boli zranení ťažko, transportovali letecky do nemocnice, tretieho ľahko zraneného previezla do nemocnice sanitka,“ spomenula hovorkyňa rezortu obrany.

Capáková dodala, že z dôvodu vyšetrovania a vzhľadom na to, že nejde o príslušníkov Ozbrojených síl SR, ministerstvo zatiaľ neposkytne ďalšie informácie.

Ako informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Poprad Zuzana Hopjaková, k nehode leteli dva záchranárske vrtuľníky zo stredísk Banská Bystrica a Nitra. Banskobystrickú posádku vyslali k zranenému mužovi s devastačným poranením nohy. Druhá posádka, ktorá priletela na pomoc z Nitry, pomáhala zranenej žene s polytraumou. „Zranených po prílete prevzali do svojej starostlivosti lekári leteckých záchranárov. Na mieste im poskytli zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu vrtuľníkov ich previezli do nemocnice v Banskej Bystrici,“ spomenula Hopjaková s tým, že ich tam odovzdali v stabilizova­nom stave.

Slovenský štít 2018 (Slovak Shield 2018) je medzinárodné vojenské cvičenie, na ktorom sa od piatka (14.9.) zúčastňuje takmer 1 500 slovenských vojakov a príslušníkov zahraničných ozbrojených síl. Cieľom cvičenia je príprava na aktuálne bezpečnostné hrozby.

350 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Lešť #Slovenský štít #MO SR