UMB utajila ďalšiu 'rigorózku'. Má rovnaký názov ako tá Dankova

Desať dní po prevalení sa škandálu s rigoróznou prácou šéfa parlamentu Andreja Danka advokát Daniel Pisák utajil svoju prácu, ktorá má rovnaký názov ako tá Dankova.

07.11.2018 14:10 , aktualizované: 14:48
Andrej Danko Foto: ,
Andrej Danko
debata (220)

Informoval o tom denník Sme a dodal, že prácu, ktorá nesie názov Verejná správa a jej charakteristické črty, napísal Pisák v roku 2001, teda rok po tom, ako svoju prácu písal šéf SNS.

Video

Prácu mali utajiť 3. októbra, čo bolo desať dní od prevalenia sa pochybností a podozrení v súvislosti s prácou Andreja Danka.

Okrem Dankovej a Pisákovej práce je nedostupná aj práca právničky Emílie Shakkour, ktorá vznikla v roku 1999 na Univerzite Komenského, informovalo Sme s tým, že práca zmizla z tamojšej knižnice. Všetky tri práce majú rovnaký názov.

Podľa denníka má Pisákova práca len o dve strany viac ako tá Dankova. Obaja svoje tituly obhajovali na rovnakej katedre Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Rektor UMB Vladimír Hriadlovský, ktorého opozičná strana SaS opakovane vyzvala k abdikácii, komentovať poslednú utajenú prácu nechcel.

Predseda parlamentu sa po konzultácii so svojím právnikom len v utorok rozhodol svoju rigoróznu prácu opätovne zverejniť a poskytnúť ju knižnici UMB.

220 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici #rigorózna práca #UMB