VIDEO: Záhadný strelec či dokonca strelkyňa v Devíne? Polícia nasadí vrtuľník

Zamaskovaný človek so zbraňou, ktorý sa prechádzal po bratislavskej mestskej časti Devín, môže byť aj žena. Pripustila to pre TV Pravda starostka Devína Ľubica Kolková. Pozrite si video.

14.12.2018 10:27 , aktualizované: 23:17
debata (27)

VIDEO: Reálny útočník či išlo o žart? Pozrite si na videu vyjadrenie starostky Devína Ľubice Kolkovej aj záhadnú osobu so zbraňou na videu z mestskej časti Devín, ktoré zverejnila polícia.

Video

Policajti stále pátrajú po totožnosti neznámej osoby, ktorá sa v Bratislave – Devíne pohybovala s predmetom pripomínajúcim guľovú zbraň. Stalo sa to v utorok 11. decembra okolo 15:30 na Viničnej ulici. Starostka Devína Kolková pre TV Pravda nevylúčila, že video danú osobu zachytáva počas dvoch dní. „Nevieme ho identifikovať… Ju? Neviem,“ dodala.

Denník Pravda oslovil viacerých psychológov a psychiatrov s otázkou, či sa dá niečo vypozorovať zo správania tohto muža. Tí sa vyjadrovať nechceli, tiež kvôli nekvalitnému videu. Všeobecne zhodnotili, že okrem teórie športovej hry môže ísť v tomto prípade o mladícku recesiu, ale aj o človeka, ktorý je psychicky abnormálny.

Situácia pripomína udalosti spred 8 rokov, keď v auguste 2010 Ľubomír Harman v neďalekej Devínskej Novej Vsi vystrelil v byte susedov 25 rán zo samopalu a zabil štyri ženy a 12-ročného chlapca. „Samozrejme, že to asi každému napadne ako prvé po vzhliadnutí aktuálneho videa z Devína. Nerada by som ale vyvolávala nejakú paniku. Odporúčam zvýšiť pozornosť,“ dodala s tým, že polícia prisľúbila nasadiť vrtuľník a posilnené boli aj policajné hliadky.

zväčšiť Policajti pátrajú po totožnosti neznámej osoby,... Foto: SITA, KR PZ Bratislava
POLÍCIA: Pomoc pri zistení totožnosti Policajti pátrajú po totožnosti neznámej osoby, ktorá sa po Devíne pohybovala s predmetom pripomínajúcim guľovú zbraň.

Polícia prípad objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri pátraní, je možné oznámiť na Obvodnom oddelení v Karlovej Vsi na Matejkovej ulici, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na linke 158.

Polícia zároveň upozorňuje, že v súčasnosti nedisponuje informáciou, že by v súvislosti s konaním osoby na priložených záberoch došlo k akémukoľvek ohrozeniu života, zdravia či majetku občanov.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Devín #starostka #strelec #Ľubica Kolková