Glváčovi imponovalo, že mu Alena Zs. píše. Nevedel, že ide o ňu

Podpredseda parlamentu Martin Glváč pre TV JOJ potvrdil, že komunikáciu s Alenou Zs. riešil ešte ako minister obrany (2012 - 2016) s vtedajším šéfom Vojenského obranného spravodajstva.

23.01.2019 15:08 , aktualizované: 21:25
glváč Foto: ,
Alena Zs. bola v kontakte aj s podpredsedom NR SR Martinom Glváčom.
debata (342)

Podľa RTVS Glváč nevedel, že komunikuje práve s Alenou Zs., obvinenou v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Po súhlase generálneho prokurátora a šéfa Vojenského spravodajstva pre telerozhlas uviedol, že nevedel, o koho ide a komunikáciu už podľa tohto zdroja už nemá.

„Netušil som ani keď bola zadržaná, že je to ona,“ uviedol Glaváč s tým, že ho zmiatla zmena výzoru Aleny Zs. Ako uviedol Glváč, žena s ním komunikovala pod prezývkou respektíve iným menom.

Podľa RTVS Glváč s Alenou komunikoval na bežnej úrovni. „Na jednej strane vám imponuje, že taká pekná baba vám píše, ale keď už prišla piata, šiesta, siedma správa, tak je to už podozrivé,“ uviedol Glváč.

Ako ďalej informuje portál televízie noviny.sk, komunikácia podľa neho bola čisto osobná a nepredstavovala žiadne bezpečnostné riziká. Napriek tomu aj na odporúčanie komunikoval aj cez svojich ľudí. Glváč v rozhovore zároveň vylúčil, že by sa s Alenou Zs. kedykoľvek stretol, či už v Národnej rade SR, alebo inde. K osobnému stretnutiu podľa neho nikdy neprišlo.

Portál pripomína, že to, či bola niekedy Alena Zs. naživo v parlamente, budú vyšetrovatelia vedieť už čoskoro. Vyžiadali si totiž z parlamentu údaje o návštevách. Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nepotvrdil, že by v tomto prípade spolupracoval s Martinom Glváčom. K takýmto informáciám sa nevyjadrila ani Slovenská informačná služba (SIS) či Vojenské spravodajstvo. Podľa informácií TV JOJ ale bude k veci zasadať Výbor pre kontrolu SIS.

Vyjadrenie exministra Roberta Kaliňáka k medializovanej konverzácii Martina Glváča s obvinenou Alenou Zs. si pozrite vo videu TV Pravda.

Video
342 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Glváč #Alena Zs.