V kauze zmenky posudok z Baskicka. Obhajoba nechce výsluch Tótha

Trestná časť v kauze známej ako "zmenky" by sa mohla otvoriť na súde už onedlho. Ide o zmenky v hodnote desiatok miliónov eur, ktoré si nárokuje od súkromnej televíznej spoločnosti preplatiť obvinený Marian Kočner. Informuje o tom spravodajský portál TV JOJ noviny.sk.

21.05.2019 08:46
debata (11)

Kočnera polícia stíha aj pre vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa zistení TV JOJ plánuje Kočner predložiť na súde nový posudok, ktorý si dal vyhotoviť v Španielsku. Poškodená strana sa chystá navrhnúť vypočúvanie jeho niekdajšieho verného priateľa Petra Tótha. Obvinení v tom ale vidia problém, informuje portál.

„O miliónové zmenky sa Marian K. sporí na civilnom súde. Televízia tvrdí, že ide o falošné ceniny a polícia začala trestné stíhanie.To vyústilo do obvinenia Mariana K. aj niekdajšieho šéfa televízie Pavla R., ktorý mu mal zmenky vystaviť pred 19 rokmi,“ píše portál.

Noviny.sk takisto píšu, že firma Mariana Kočnera o zmenkách tvrdí, že sú pravé. „Pravosť preukazuje posudkami, ktoré si nechal Kočner vypracovať v zahraničí. Ten posledný je zo začiatku roka 2019 od znalca z Baskicka a podľa zistení televízie údajne uzatvára, že Kočnerove zmenky sú staršie ako päť rokov. Čiže môžu pochádzať z roku 2014. Prokurátor, ktorý na dvojicu podal žalobu pripúšťa, že môžu byť maximálne z roku 2013,“ uvádza sa na portáli.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Peter Tóth #Pavol Rusko #kauza zmeniek TV Markíza