Fico: Sedem ľudí s obrovským egom vládnuť nebude

"Ak si sedem ľudí s obrovským egom myslí, že sa dohodnú a budú vládnuť v tomto štáte, tak sa veľmi, ale veľmi mýlia," povedal dnes líder Smeru Robert Fico. Podľa posledného prieskumu agentúry Focus by po budúcoročných voľbách prichádzala do úvahy 7-koalícia Proresívneho Slovenska a strany Spolu, KDH, Kiskovej strany, hnutia Sme rodina Borisa Kollára, OĽaNO a SaS. Tá by mala spolu 83 hlasov. V takom prípade by v opozícii skončil Smer, SNS a kotlebovci.

14.06.2019 16:46
debata (369)

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda, ako Fico v piatok nazval možnú vládu založenú po voľbách v roku 2020 na lídroch siedmich strán.

Video

Líder OĽaNO Igor Matovič a Kiskova strana majú v prieskume okolo šiestich percent, sú teda tesne nad hranicou zvoliteľnosti a je otázne, či sa vôbec dostanú na budúci rok po voľbách do parlamentu. Matovič má tiež výhrady voči Kollárovi po tom, čo sa ten stretol s predstaviteľkou francúzskej krajnej pravice Marine Le Penovou.

Líder Progresívneho Slovenska Michal Truban zase nedávno povedal, že koalícia s Kiskovou stranou by bol problém, ak by Kisku po daňových škandáloch jeho firmy polícia obvinila z podvodu. Truban však dnes spolu s predsedom strany Spolu Miroslavom Beblavým označili Kisku za najbližšieho spojenca.

VIDEO: Truban z Progresívneho Slovenska a Beblavý zo strany Spolu počítajú aj s Kiskom. Pozrite si, čo zaznelo na ich piatkovom stretnutí s novinármi na adresu Fica a ako vnímajú Kisku.

Video

Fico sa začína naplno zapájať do predvolebného boja a dlhšej odmlke. Tento týždeň hasil problémy vo vnútri strany a výsledkom je, že revolúcia sa v strane Smer po eurovoľbách zatiaľ nekoná. Mimoriadny snem zvolaný nebude a Robert Fico neodíde z funkcie predsedu.

Vo štvrtok podvečer v penzióne v obci Malá Ida ukončil Fico sériu stretnutí v regiónoch, pričom Košický kraj si nechal ako posledný. Po májových eurovoľbách, v ktorých Smer skončil druhý, práve z Košíc vzišla výzva adresovaná vedeniu. V nej straníci žiadali, aby Fico uvoľnil predsednícku stoličku premiérovi Petrovi Pellegrinimu.

Fico sa na východe Stretol sa aj s dovtedajšou najväčšou kritičkou Monikou Smolkovou, ktorá mala po stretnutí vo vyjadreniach zmierlivejší tón. Diskusia na východe Slovenska potvrdila, že Fico zostáva lídrom Smeru a revolúcia sa v Smere nekoná.

VIDEO: Robert Fico po štvrtkovom stretnutí v Malej Ide hovoril o ďalších plánoch Smeru v politike. Spomenul problematiku počtu volebných obvodov v krajine, ale aj komunikáciu Smeru k voličom. Viac si pozrite v ďalšom videu TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

369 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #koalície #parlamentné voľby 2020