Kiska vo vláde s človekom s kontaktmi na mafiu a Remišová ministerka vnútra?

Premiér Peter Pellegrini cez týždeň reagoval na vyjadrenia exprezidenta Andreja Kisku o tom, že by radšej spolupracoval s Borisom Kollárom, ktorý je známy kontaktmi z minulosti na podsvetie, ako s predsedom vlády SR. Pellegrini povedal, že sa tomu nečuduje, keďže Kiska je zaplatený do pozemkovej aj daňovej kauzy, keď si na úkor daňových poplatníkov chcel krátiť dane a odpočítať si DPH z vlastnej kampane. Predstavitelia Smeru upozorňovali, že Kiska vstupuje do straníckej politiky a zakladá stranu Za ľudí s ambíciou zahladiť svoje kauzy a obsadiť post ministra vnútra. Ten mal Kiska podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča už prisľúbiť Veronike Remišovej, ktorá odchádza od Matoviča. Politika dominovala uplynulému týždňu na TV Pravda. Divácky záujem mala aj výstavba diaľnic a dianie v regiónoch. Pozrite si TOP 10 videí týždňa TV Pravda.

23.06.2019 06:00
debata (197)
Video

1.

Premiér Peter Pellegrini reagoval na vyjadrenia exprezidenta Andreja Kisku o tom, že by radšej spolupracoval s Borisom Kollárom, ako s predsedom vlády SR a zároveň vyzval lídra novej politickej strany, aby po kritike sociálneho balíčka predstúpil pred mamičky, ktorým budú patriť tieto nové zvýšené príspevky.

***

Video

2.

Andrej Kiska založil politickú stranu Za ľudí. V prípravnom výbore novej strany sú aj Jana Žitňanská a Juraj Šeliga. Pre TV Pravda odpovedali k tomu, či im neprekáža daňový škandál Kisku. Šeliga pridal komentár aj k pozemkovej kauze. Obaja naznačili, že ide o politické útoky. Dôležité detaily oboch káuz Žitňanská ani Šeliga nespomenuli. Kiska sa dohadoval so svojim bratom na účtovaní státisícoch eur na kampaň, na ktoré si firma neskôr podľa daniarov a polície v rozpore so zákonom uplatňovala vratku DPH. Podobne ako podnikateľ Bašternák, ktorý bol za neoprávnené vratky DPH odsúdený, aj Kiskova firma prejavila účinnú lútosť.

***

Video

3.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na návšteve ČR vyjadrila pochopenie protestujúcim proti českému premiérovi Andrejovi Babišovi. Vyvolala tým polemiku či nešlo o zásah do vnútropolitických záležitostí inej krajiny. Úlohou prezidentov je predovšetkým udržovať dobré vzťahy medzi národmi a podporovať vzájomné vzťahy a obchod. Babiš považuje protesty za politicky motivované, aj keď právo protestovať ľuďom neupiera.

***

Video

4.

Igor Matovič: Andrej Kiska sľúbil Veronike Remišovej post ministerky vnútra.

***

Video

5.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Igor Matovič trochu citovo vydiera.

***

Video

6.

Diaľnica D1 pri Bratislave sa bude dvíhať. Pozrite si video.

***

Video

7.

Šesť nových diaľnic na západe, strede aj východe Slovenska.

***

Video

8.

V pondelok ráno mal v Dubnici nad Váhom bývalý zamestnanec súkromnej firmy zastreliť majstra. Príčinou mala byť pomsta: majster sa totiž pričinil o to, aby nespoľahlivého muža, ktorý mal údajne aj problémy s drogami, vyhodili. Prvé informácie ponúkame vo videu priamo z miesta činu.

***

Video

9.

Dráma na železničnom priecestí a záchrana motocyklistu ako v akčnom filme.

***

Video

10.

Chodci vrátane mamičky s kočíkom vstúpili na vozovku hasičskému vozidlu, ktoré sa ponáhľalo na zásah. Situáciami na prechodoch sa cez týždeň zaoberala aj slovenská vláda. Absolútna prednosť chodcov nakoniec u nás nebude. Pozrite si dramatické video zo susednej ČR, v ktorom sa na prechode pre chodcov stretli chodci s hasičmi.

***

© Autorské práva vyhradené

197 debata chyba
Viac na túto tému: #TOP 10 videí týždňa TV Pravda