Polícia nebude vyšetrovať SMS komunikáciu Šufliarskeho s Kočnerom

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) nebude vyšetrovať komunikáciu prokurátora Petra Šufliarskeho a Mariana Kočnera, ktorý je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

18.07.2019 11:52 , aktualizované: 14:00
Peter šufliarsky. prokurátor Foto: ,
Prokurátor Peter Šufliarsky.
debata (10)

Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky NAKA vec odmietol „keďže neboli zistené také skutočnosti, ktoré by preukazovali trestno-právnu zodpovednosť a naplnenie obligatórnych znakov skutkovej podstaty niektorého z trestných činov, priestupkov alebo disciplinárnych deliktov“, uvádza sa v stanovisku polície.

OĽaNO: Čižnár by mal Šufliarskeho zbaviť funkcie

OĽaNO opätovne vyzýva prokurátora Šufliarskeho na zverejnenie jeho sms komunikácie s Kočnerom. Hnutie tak reagovalo na rozhodnutie polície. „OĽaNO tiež prízvukuje, že Šufliarsky nemá čo hľadať na žiadnom poste na Generálnej prokuratúre SR,“ skonštatoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky s tým, že rozhodnutie NAKA ich neprekvapilo. Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára vyzvali, aby Šufliarskeho zbavil funkcie na GP.

„Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal GP zďaleka obchádzať,“ priblížil Bystriansky.

Elektronická komunikácia medzi niekdajším prvým námestníkom generálneho prokurátora Petrom Šufliarskym a obvineným Marianom Kočnerom unikla z vyšetrovacieho spisu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Časť z nej zverejnil aj líder OĽaNO Igor Matovič. Šufliarsky vtedy reagoval tým, že zverejní celú komunikáciu. Potrebné však bolo povolenie druhej strany, ktoré Marian Kočner nedal. Šufliarsky tak zhruba 400 sms správ nezverejnil.

Šufliarsky po medializácii jeho komunikácie s Kočnerom z funkcie prvého námestníka generálneho prokurátora odišiel, na prokuratúre však zostal. Šufliarsky potvrdil, že si písali od januára do júla 2017. Svoje odpovede označil za prejav slušnosti a profesionality.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Peter Šufliarsky #NAKA