Zomrel známy ekonóm Peter Baláž, bol profesorom na Ekonomickej univerzite

Vo veku 64 rokov zomrel profesor Peter Baláž, ktorý bol vedúci katedry medzinárodného obchodu Obchodnej fakulty EU v Bratislave. Informáciu o úmrtí pre Pravdu povtrdilo komunikačné oddelenie Ekonomickej univerzity. Baláž pôsobil na Ekonomickej univerzite od roku 1978.

21.08.2019 11:13 , aktualizované: 13:09
debata (6)

V minulosti Peter Baláž radil viacerým členom vlády. Prvýkrát sa podieľal na smerovaní vysokej politiky v roku 1994. V tom čase pôsobil ako poradca vtedajšej ministerky financií Brigity Schmögnerovej, ktorá bola aj podpredsedníčkou dočasnej vlády Jozefa Moravčíka.

​Baláž v nasledujúcich rokoch figuroval ako poradca viacerých inštitúcií. Radil ešte dvom ministrom hospodárstva – Ľubomírovi Harachovi počas vlád Mikuláša Dzurindu a Jurajovi Miškovovi vo vláde Ivety Radičovej.

Pôsobil aj vo viacerých slovenských spoločnostiach. V roku 2003 bol podpredsedom predstavenstva Západoslovenskej energetiky. Bol aj predsedom dozornej rady SPP a členom dozornej rady Tatrabanky.

Medzinárodné podnikanie bolo hlavnou oblasťou, ktorej sa Baláž venoval.

VIDEO: Profesor Baláž bol expert na Čínu a svetovú ekonomiku. Pozrite si, ako na TV Pravda hovoril o projekte Hodvábnej cesty.

Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Baláž