Kočner mal Matoviča lákať na informácie z prokuratúry

Igor Matovič tvrdí, že s Kočnerom "hovoril vo verejnom záujme, lebo mu sľúbil informácie o trestných činoch" a za toto stretnutie sa nemieni ospravedlňovať. Tvrdí, že sa rozprávali o údajných machináciách na prokuratúre, kde bol spomínaný Richard Sulík. Predtým Matovič pripúšťal, že témou ich rozhovorov mohol byť aj pád Radičovej vlády. Matovič bol v danom čase v parlamente za stranu SaS Richarda Sulíka. Stretnutie s Kočnerom malo vraj prebehnúť niekedy na prelome rokov 2010 a 2011. Koncom roka 2011 Matovič založil hnutie OĽaNO.

18.09.2019 11:10
debata (131)

Pre TV Pravda Matovič prezradil detaily toho, o čom mu Kočner sľúbil porozprávať, keď ho lákal na stretnutie. Matovič tvrdí, že malo ísť o machinácie na prokuratúre súvisiace s opozičným politikom. Kočner mal následne údajne Matovičovi povedať, že Sulík má záujem na trestnom stíhaní Matoviča. Matovič tvrdí, že si to overoval u Sulíka a ten mu povedal, že ide o bludy. Sulík však za Radičovej vlády nebol opozičným politikom, ale koaličným a predsedal Národnej rade SR. Nie je tak jasné o akom opozičnom politikovi mal Kočnerov hovoriť Matovičovi.

VIDEO: Pozrite si ako Matovič najnovšie vysvetľuje okolnosti svojho stretnutia s Kočnerom. Malo podľa neho ísť o machinácie na prokuratúre a prepojenia na opozičného politika.

Video

Na jar tohto roka sa objavil aj údajný prepis rozhovoru Matoviča s Kočnerom. Matovič ho vtedy označil za blud a povedal, že dá odmenu milión eur za zverejnenie nahrávky. V prepise sa spomínalo, že Kočner mal hovoriť s Matovičom o úplatkoch 20 až 50 miliónov eur za pád Radičovej vlády. „Téma pádu vlády tam mohla byť, o sume si nepamätám. Bolo to niekedy v druhej polovici roku 2010 a prvej polovici roku 2011,“ reagoval v apríli tohto roka Matovič. Matovič teda tvrdí, že si nepamätá či zazneli slová o úplatkoch v takej závratnej výške.

Matovič tvrdí, že aj Peter Pellegrini sa stretol s Kočnerom. Ten to odmietol a vyzval Matoviča, aby odišiel z politiky, keďže kontakt s Kočnerom neoľutoval. „Opäť, preto vyzývam ľudí, ktorí sa stretávali a písali si s Mariánom Kočnerom, aby opustili slovenskú politiku. Tým skôr, ak majú k tomu postoj ako zvolávateľ schôdze Igor Matovič,“ uviedol premiér na margo snahy Matoviča o odchod premiéra za to, že neodvolal štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú za údajné kontakty s Kočnerom. Jankovská odstúpila sama z dôvodu tlaku na jej rodinu. Akékoľvek kontakty s Kočnerom odmietla.

Kočnera polícia obvinila z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

© Autorské práva vyhradené

131 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Igor Matovič #Peter Pellegrini