Rozpaky v KDH: Spolupráca so Smerom trvala päť minút

Nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Verešová bude v budúcoročných voľbách do NR SR kandidovať za mimoparlamentné KDH. Spolu s predsedom hnutia Alojzom Hlinom to oznámila na stredajšej tlačovej konferencii. V KDH vidí Verešová priestor na realizáciu sociálnych či rodinných tém, ktorým sa v politike dlhodobo venuje.

18.09.2019 12:00 , aktualizované: 15:32
debata (41)

Verešová na tlačovej konferencii najprv pripustila spoluprácu aj so Smerom. Následne, aj po rozhovore so šéfom KDH Alojzom Hlinom, svoje stanovisko zmenila a Smer zo spolupráce vylúčila.

VIDEO: Nová posila KDH Verešová najprv vysvetľovala, prečo je dôležité spolupracovať so všetkými vrátane Smeru a vylučovala len extrémistov. Následne hneď po tlačovej konferencii svoj postoj zmenila. Ako zdôvodnila, že so Smerom predsa len spolupráca nie je možná? Pozrite si vo videu.

Video

„Dlhodobo vysielame signál, že sme pripravení rozprávať sa s ľuďmi, ktorí majú a zdieľajú naše konzervatívne a kresťanskodemo­kratické hodnoty, sme pripravení im ponúknuť priestor,“ povedal v stredu Hlina.

Verešová pripomenula, že hodnoty, ktoré predstavuje politika KDH, sa veľmi prelínajú s jej životným príbehom. „V KDH vidím prirodzený priestor, ako presadzovať moju predstavu o zachovaní dôstojnosti človeka, najmä v zdravotníctve, o ochrane života a rodinnej politike,“ povedala v stredu s tým, že má pripravených niekoľko legislatívnych návrhov, napríklad zákon na podporu a ochranu v tehotenstve a v materstve. Poslankyňa chce tiež pokračovať v ochrane a podpore náboženskej slobody vo svete.

Za KDH budú kandidovať aj nezaradené poslankyne Elena Červeňáková a Soňa Gaborčáková, ktoré to avizovali v lete. Spolu s Verešovou odišli v júni z poslaneckého klubu OĽaNO. Klub vtedy opustili aj jeho dovtedajšia predsedníčka Veronika Remišová a poslanec Jozef Lukáč. Remišová sa stala predstaviteľkou neparlamentnej strany Za ľudí, Lukáč vstúpil do hnutia Sme rodina.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Alojz Hlina