Hlina: Proti gayom v KDH bojovať nebudeme

Bude otázka registrovaných partnerstiev dôležitá pri formovaní vlády, ktorá vznikne po budúcoročných voľbách? Môže sa vôbec KDH programovo zladiť s progresívcami? Tí cez víkend predstavia svoj program a očakáva sa v ňom aj podpora pre registrované partnerstvá. Predseda KDH Alojz Hlina uzavrel s Progresívnym Slovenskom predvolebnú zmluvu o spolupráci aj keď, KDH považuje za rodinu len zväzok muža a ženy. Proti gayom však strana podľa Hlinu bojovať nebude, ale zároveň v parlamente nebude hlasovať za registrované partnerstvá. Pozrite si Hlinove vyjadrenie vo videu TV Pravda.

20.09.2019 06:00
debata (220)

Dajú si progresívci do predvolebného programu registrované partnerstvá? Program strana oficiálne predstaví v sobotu. Naposledy predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban, na margo vyhlásenia predsedu OĽaNO Igora Matoviča, že jeho strana nepôjde do vládnej koalície so subjektmi, ktoré presadzujú registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia, reagoval, že v tejto chvíli nevidí dôvod meniť svoje priority a prispôsobovať svoj program na základe nejakých vyhlásení.

VIDEO: Pôjde KDH do povolebnej spolupráci so stranou, ktorá presadzuje registrované partnerstvá? Pozrite sa, čo povedal k tejto téme predseda KDH Alojz Hlina. Vyjadril sa aj k tomu či si vie predstaviť spoluprácu s Igorom Matovičom, vzhľadom k jeho štýlu politiky.

Video

© Autorské práva vyhradené

220 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #registrované partnerstvá #Progresívne Slovensko