Žitný o nahrávke Kočnera s Trnkom o Haščákovi

Pri analyzovaní nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera s niekdajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom sa robí jedna zásadná chyba, upozorňuje bezpečnostný analytik Milan Žitný. Vypočujte si, čo k tomu analytik povedal pre TV Pravda.

14.10.2019 20:32
debata (268)

Z nahrávky podľa Žitného vyplýva, že Kočner dominoval nad generálnym prokurátorom Trnkom. "Generálna prokuratúra by mala konať a Trnka by sa mal každopádne z prokuratúry stiahnuť,“ myslí si Žitný.

VIDEO: Aká chyba sa robí pri analyzovaní rozhovoru Trnku s Kočnerom? Vydieral Trnka šéfa Penty Jaroslava Haščáka? Vypočujte si, čo k tomu povedal bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Video

Časť údajne 70-minútového záznamu, ktorý mal vzniknúť v lete 2014. Kočner má v ňom Trnkovi vyčítať, že bol vydierať šéfa Penty s nahrávkou z kauzy Gorila. Kočner vysvetľuje, že predtým mal od Haščáka za Gorilu zinkasovať milión eur a sľúbil mu, že to bola jediná kópia. V Trnkovom trezore však zostala ďalšia. Keď Trnka skončil vo funkcii, mali ísť spolu s Oskárom Bereczkom, starostom obce Dolný Bar, a právnikom Lórantom Kósom ponúknuť nahrávku Haščákovi za päť alebo desať miliónov eur. Haščák mal Kočnera kontaktovať a oznámiť mu, že slúbený milión nedostane.

Šéf Penty sa od zverejnených informácií dištancoval. Hovorca finančnej skupiny Gabriel Tóth zdôraznil, že Haščáka nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral. „Rovnako sa pán Haščák a ani žiadna jemu blízka osoba či spolupracovník nikdy nepodieľali na ,kupovaní‘ utajovaných skutočností – nahrávok z takzvanej kauzy Gorila,“ uvádza sa v stanovisku. Haščák zároveň odmieta niesť zodpovednosť za slová, ktoré o ňom hovoria iní a dopĺňa, že už kontaktoval vyšetrovateľa a dozorujúceho prokurátora s ponukou svedeckej výpovede.

© Autorské práva vyhradené

268 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila #Marian Kočner #Dobroslav Trnka #Milan Žitný