Threema: Jankovská sa mala s Kočnerom rozprávať o kúpe bytu, v ktorom teraz býva

Na základe komunikácie získanej z aplikácie Threema vzniká podozrenie, že Jankovská získala peniaze na luxusný byt vďaka úplatkom Mariana Kočnera.

18.10.2019 08:42
debata (173)

O komunikácii medzi Monikou Jankovskou a Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema informoval portál aktuality.sk. Rozhovor o byte mal prebehnúť počas novembra a decembra 2017. Jankovská sa pýtala Kočnera,či pozná rezidenciu Hradný vrch, kde sa byt nachádza. Kočner odpovedal, že pozná a prisľúbil, že peniaze na nehnuteľnosť jej zabezpečí.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva mala priamo ovplyvňovať vývoj súdneho pojednávania a s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený v kauze zmenky, ale aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, si od septembra 2017 do mája 2018 vymenila vyše 6 000 správ.

Jankovská však na tlačovej besede, ktorú zvolala pri príležitosti svojho odstúpenia z postu štátnej tajomníčky pred médiami vyhlásila, že s Kočnerom žiadnym spôsobom nekomunikovala. Z dešifrovanej komunikácie však vyplýva, že Jankovská priamo zadávala pokyny sudkyni Maruniakovej, ktorá rozhodovala v prípade pravosti jednej zo zmeniek.

173 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Monika Jankovská #threema