Sudkyne Onuferová a Kukučková odmietajú ovplyvňovanie v kauzách Kočnera

Sudkyne Okresného súdu (OS) Bratislava III Dáša Onuferová a Viera Kukučková odmietajú, že by od nich predseda súdu David Lindtner žiadal rozhodovať v prospech Mariana Kočnera v jeho kauzách. Popierajú, že by sa Kočnerom poznali a uviedli, že ak sa preukáže komunikácia ako pravdivá, tak je pre nich správanie predsedu súdu poburujúce. Informovali o tom samotné sudkyne Onuferová a Kukučková.

18.10.2019 17:30
sud, budova, okresny sud ba III, biely kriz Foto: ,
Okresný súd Bratislava III.
debata (3)

Rozhodne popierame, že za nami predseda súdu prišiel s požiadavkou, aby sme konkrétnym spôsobom rozhodli v akejkoľvek nám pridelenej súdnej veci, a teda ani v záujmových veciach Kočnera, tvrdia sudkyne vo svojom stanovisku. Predseda súdu by podľa nich s takouto požiadavkou u nich neuspel. Kočnera osobne nepoznáme a nikdy sme sa s ním nestretli, doplnili.

Podľa informácií denníka Postoj komunikoval Kočner cez Threemu s predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom. V nej sa mal Kočner pýtať na sudkyne Onuferovú a Kukučkovú, ktoré rozhodujú v občianskej a obchodnoprávnej agende.

Sudkyňa Onuferová mala rozhodovať v spore o dom v Bernolákove, ktorý Marian K. kúpil od Denisy Pávekovej. Tá je súčasťou kauzy Technopol Servis, kde je obvinený aj Jozef D. Ten vypovedal vo štvrtok (17. 10.) v kauze televíznych zmeniek, kde je Kočner obžalovaný. Podľa sudkýň bol prípad rozhodnutý v súlade s výsledkami dokazovania a má sa nachádzať na odvolacom súde, ktorý preskúma správnosť a zákonnosť jej rozsudku.

Kočner sa mal pýtať Lindtnera aj na sudkyňu Kukučkovú. Z Threemy má však vyplývať iba otázka, či rozumie robote. Vec vedená u Viery Kukučkovej, ktorej sa pravdepodobne komunikácia týkala, je prerušená doposiaľ, reagujú sudkyne.

Obidve zákonné sudkyne majú podporu svojich kolegov na súde, ktorí sú pobúrení zverejneným správaním predsedu súdu, ak sa preukáže ako pravdivé, a ktoré hlboko zasahuje do ich profesionálnej cti, uzatvára stanovisko.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #okresný súd #Marian Kočner