Po policajnej naháňačke vrazilo auto do tínedžerov, dievčatá sú vážne zranené

Pred policajnou hliadkou unikal 17-ročný mladík na Peugeote 106. V približne stokilometrovej rýchlosti dostal šmyk a auto vrazilo do skupinky troch tínedžerov. Dve dievčatá, 13- a 14-ročné, zranil ťažko, ich 16-ročného kamaráta ľahko.

19.10.2019 08:29 , aktualizované: 12:28
debata (186)
VIDEO: Pozrite si situáciu po nehode 17-ročného mladíka. Zdroj: Polícia SR
Video

Podľa svedkov to mala byť bežná policajná dopravná kontrola. Hliadka zastavovala peugeot, vodič však pridal plyn a začal unikať. Mal na to dôvod: za volantom sedel len 17-ročný chlapec bez vodičského preukazu.

Tínedžer bez šoférskych skúseností zamieril z centra Bánoviec nad Bebravou smerom k hlavnej ceste. Dolu z kopca v centre mesta však letel prirýchlo a v zákrute pred autobusovým nástupišťom už auto nezvládal. „Vodič išiel dole hlavnou cestou k autobusovej stanici od centra. V miernej ľavotočivej zákrute ho začalo točiť a oblúk prešiel šmykom. Pri prechode pre chodcov sa dostal do bočného šmyku, pravou prednou časťou trafil zábradlie pri ceste, preletel cez chodník, kde narazil do trojice ľudí, ktorí kráčali po chodníku,“ vysvetlil znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci.

Na chodníku stáli tínedžeri, dve dievčatá sú dcéry policajtov. Holéci hovorí, že chlapca a jedno z dievčat náraz odhodil bokom, Tretie dievča sa však dostalo pod vozidlo, ktoré ho šmykom ťahalo pod sebou po tráve ešte približne štyri metre.

Auto malo po nehode skončiť na kolesách, ale policajti spolu s ľuďmi, ktorí nehodu videli, vozidlo zdvihli a prevrátili na strechu, aby dievča, ktoré bolo pod ním zakliesnené, mohli vytiahnuť.

Na mieste nehody bolo v tom čase veľké množstvo svedkov. „Policajti to auto naháňali, keď vrazilo do ľudí, bol to hrozný pohľad. Jedno dievča zostalo pod autom, bola som si istá, že je mŕtva,“ opísala situáciu svedkyňa.

Polícia potvrdila, že nehode predchádzala policajná naháňačka. „Policajti z Bánoviec nad Bebravou vyšetrujú dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k vážnemu zraneniu dvoch maloletých dievčat,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

„V piatok večer si policajti Obvodného oddelenia všimli vozidlo peugeot, ktorého vodič jazdil po meste rýchlo, bezohľadne a spáchal niekoľko dopravných priestupkov. Preto sa ho rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť a skontrolovať. Vodič svetelné i zvukové znamenia na zastavenie vozidla ignoroval, zrýchlil vozidlo a snažil sa pred policajtmi ujsť,“ potvrdila Adámiková.

„Táto zbesilá jazda mestom skončila vážnymi zraneniami dvoch maloletých dievčat a jedným ľahkým zranením 16-ročného chlapca. Vodič peugeotu sa nezranil,“ dodala Adámiková s tým, že Martin z Trenčína, ktorý peugeot šoféroval, pred jazdou nepil.

Policajti tiež zistili, že Martin je už síce držiteľom vodičského oprávnenia, ale ten mu doposiaľ vydaný nebol, šoférovať teda nemohol. „Vzhľadom na to, že má 17 rokov, môže viesť motorové vozidlo iba v prítomnosti určenej osoby. Vyšetrovateľ začal v predmetnej veci trestné stíhanie, a to vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ uzavrela Adámiková.

Nehoda v Bánovciach nad Bebravou.
Nehoda v Bánovciach nad Bebravou.
Nehoda v Bánovciach nad Bebravou.

© Autorské práva vyhradené

186 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #autonehoda #Bánovce nad Bebravou