Trnka tvrdí, že chcel zbrane odovzdať dobrovoľne na vlastnú žiadosť

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka chcel zbrane, ktoré u neho doma kontrolovala polícia, pôvodne podľa svojich slov odovzdať dobrovoľne na vlastnú žiadosť na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Senci. V reakcii ozrejmil, že v legálnej držbe má štyri zbrane.

19.10.2019 12:17
debata (82)

Má ísť o samopal Sa 58 upravený na športovú streľbu, teda na streľbu jednotlivo, pištoľ Glock 9 mm, nefunkčný revolver ráže 38 a malokalibrovku Colt. Keďže je práceneschopný, prišli podľa jeho slov k nemu domov vo štvrtok (17.10.) príslušníci PZ na kontrolu v rámci správneho konania. Zbrane sú v súčasnosti na príslušnom oddelení polície, podľa Trnku ide o predbežné zaistenie na jeho žiadosť.

O tom, že Trnkovi kontrolovali jeho zbrane, informovala v piatok televízia Joj. Jednu mal uloženú v trezore v práci. Polícia to vyhodnotila ako priestupok na úseku zbraní a streliva, keďže nebola na určenom mieste.

Trnka potvrdil, že tak ako avizoval, po ukončení práceneschopnosti rozhodne o svojom ďalšom pôsobení na Generálnej prokuratúre SR. Po tom, čo sa zverejnila jeho komunikácia s obžalovaným a obvineným Marianom Kočnerom, ho Rada prokurátorov aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár vyzvali, aby zvážil dočasné prerušenie funkcie prokurátora.

Trnka po zverejnení, podľa jeho slov neoverenej komunikácie, naďalej trvá na svojom stanovisku, že v kauze bude stále nápomocný príslušným orgánom a k autentickosti nahrávky sa zatiaľ nevie vyjadriť.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Trnka