Cigániková kritizuje návrh zákona z dielne SNS o verejnom obstarávaní

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Jana Cigániková (SaS) kritizuje návrh zákona o verejnom obstarávaní z dielne koaličnej SNS. Ten je na programe aktuálnej schôdze. Tvrdí, že pomocou tohto zákona sa súčasná vláda pripravuje na bezbrehé kradnutie vo veľkom.

22.10.2019 16:35
debata (3)

Cigániková kritizuje to, že stavebné zákazky do troch miliónov eur pôjdu podľa pravidiel zákaziek s nízkou hodnotou a nebudú sa tak musieť zverejniť ani na nástenku. Taktiež aj to, že z návrhu vyplýva, že zmluvu bude možné uzatvoriť s jedným z prvých troch uchádzačov, ak bude ponuka maximálne o 20 percent vyššia ako najnižšia ponuka. „Táto situácia je o to nebezpečnejšia, že sa na to využívajú informácie, ako sa chce vraj pomôcť internátom a nemocniciam,“ uviedla poslankyňa. Nepáči sa jej aj to, že SNS tento návrh prekladá tesne pre voľbami.

„Chcem podporiť výzvu šéfa Úradu pre verejné obstarávanie, aby prezidentka nepodpísala tento zákon,“ povedala Cigániková.

Z návrhu zákona o verejnom obstarávaní má byť zriaďovateľom umožnené ísť do výberového konania s tým, že oslovia tri firmy a zvýšiť sa má aj celková suma obstarávania.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #verejné obstarávanie #Jana Cigániková #SASKA