Podozrenia z otravy redaktorky sa nepotvrdili

Informácie získali vyšetrovatelia od Zoltána Andruskóa, ktorý je obžalovaný v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Andruskó v jednej zo svojich výpovedí uviedol, že v lete 2016 zbieral neďaleko Nitry s Alenou Zsuzsovou, taktiež obžalovanou v rovnakom prípade, jedovaté huby.

13.11.2019 09:41
debata (22)

Policajný zbor o tom informoval na sociálnej sieti. Informácie získali vyšetrovatelia od Zoltána Andruskóa, ktorý je obžalovaný v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Andruskó v jednej zo svojich výpovedí uviedol, že v lete 2016 zbieral neďaleko Nitry s Alenou Zsuzsovou, taktiež obžalovanou v rovnakom prípade, jedovaté huby. Koncom toho istého roku médiá informovali o náhlom úmrtí televíznej redaktorky Leony Kočkovičovej-Fučíkovej. Andruskó mal podozrenie, že mohla byť otrávená práve týmito hubami.

Vyšetrovateľ NAKA začal koncom tohto marca trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, vypočul viacerých svedkov a do konania pribral aj súdneho znalca z odboru zdravotníctva a farmácie.

Vyšetrovateľ sa zaoberal všetkými skutočnosťami, ktoré úmrtiu redaktorky predchádzali. Zo znaleckého posudku jednoznačne vyplýva, že smrť nenastala v dôsledku požitia jedovatých látok. Zo záverov vyšetrovania tiež vyplýva, že sa redaktorka nevenovala témam, pre ktoré by sa mohli podozriví cítiť ohrození. Na základe týchto skutočností je nepochybné, že skutok sa nestal.

Leona Kočkovičová-Fučíková zomrela v roku 2016 na akútnu leukémiu.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #polícia SR #Alena Zs. #Zoltán Andruskó