Bývalý generálny prokurátor Trnka vypovedal v kauze Kočnerovej nahrávky

Trnka vypovedal takmer štyri hodiny na východe Slovenska pred vyšetrovateľmi NAKA pre preverovanie korupcie.

19.11.2019 16:29
debata (13)

Informoval o tom spravodajský portál televízie Joj Noviny.sk. Podľa televízie Trnka vypovedal takmer štyri hodiny.

„Polícia preveruje obsah zaistenej nahrávky medzi dvomi osobami, ktorých hlasy sú podobné s hlasmi Mariana Kočnera a Dobroslava Trnku. Obsah rozhovoru naznačuje obchodovanie s nahrávkou Gorila,“ píše portál. Podľa nahrávky Kočner Trnkovi vulgárne nadáva, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Podľa zdroja oboznamovaného s vyšetrovaním polície Trnka vypovedal na východe Slovenska pred vyšetrovateľmi NAKA pre preverovanie korupcie. K údajnej nahrávke Mariana Kočnera mali byť podľa portálu noviny.sk vypočutí aj ďalší ľudia. Konkrétne osoby, ktoré Kočner pri vulgárnom rozhovore s Trnkom spomína a ktoré mali s nahrávkou Gorily snahu vydierať finančníka Haščáka.

Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko pre televíziu Joj potvrdil, že Haščák už vypovedal na polícii. „K výpovedi došlo cca pred desiatimi dňami u príslušného vyšetrovateľa, myslím, že to bolo v Košiciach. Pán Haščák podľa mojich informácií zopakoval, čo sme uviedli vo verejnom stanovisku. To znamená, že ho nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral,“ uviedol Danko.

Trnku pre podozrivú nahrávku o údajnom pokuse vydierať Haščáka nahrávkou Gorily musel zbaviť mlčanlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Podarilo sa to až na druhý pokus.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Dobroslav Trnka #nahrávka