NAKA obvinila Jaroslava Naďa z trestného činu ohrozovania utajenej skutočnosti

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z trestného činu ohrozovania utajenej skutočnosti J. N. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

19.11.2019 19:08 , aktualizované: 20.11.2019 11:15
OĽANO: matovič jaroslav naď Foto: ,
Zľava: Člen hnutia OľaNO Jaroslav Naď a poslanec NR SR a predseda hnutia OľaNO Igor Matovič.
debata (218)

„Podľa vyšetrovateľa mal J. N. žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám. Dôvody tejto jeho aktivity sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla polícia.

Podľa informácií TV Markíza a Sme má ísť o Jaroslava Naďa (OĽaNO).

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič si myslí, že v prípade vypočúvania Naďa vyšetrovateľom NAKA ide o pomstu. Uviedol to v reakcii pre TASR. „Obávam sa že ide o primitívnu pomstu zo strany šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara, o ktorom Jaroslav Naď zverejnil informácie, že záhadne vlastní desiatky nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť ich nadobudnutie,“ povedal. Keďže sa blížia voľby, Matovič mieni, že „takéto podlé útoky“ budú pribúdať.

VIDEO: Naď z OĽaNO ešte začiatkom septembra v snahe odvolať štátnu tajomníčku Jankovskú odkazoval: Máme nabrúsené nože aj na ďalšie figúrky štátnej mafie. Pozrite si video TV Pravda.

Video

Pellegrini odmieta akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní

„Polícia Jaroslavovi N. nielen zabavila mobilný telefón, ale aj vzniesla obvinenie zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Preto odmietam akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní len preto, že sa to niekomu práve politicky hodí,“ uviedol Peter Pellegrini.

Predseda vlády vzhľadom na povahu celého prípadu požiadal o stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva generála Jána Balciara, aby sa informoval o povahe a rozsahu protiprávneho konania a jeho možného dosahu na ohrozenie záujmov SR.

218 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Jaroslav Naď #Igor Matovič