Na Slovensku vznika nová politická strana Pirátska strana - Slovensko

Na Slovensku vznikla 22. novembra nová politická strana Pirátska strana - Slovensko (Slovenskí Piráti). V budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať nebude. Informovala o tom strana.

10.12.2019 10:17
debata (18)

Cieľom Slovenských Pirátov je tím odborníkov, ktorí vytvoria program a reformujú systém, ktorý bude schopný reštartu bez mafie oligarchov s väzbami na kriminálne prostredie. „Tým sa zabezpečí rozvoj hospodárstva a dôstojný život všetkým občanom Slovenska, čo nás definitívne zaradí medzi vyspelé krajiny EÚ,“ povedal predseda Pirátskej strany – Slovensko Michal Pírek.

Slovenskí Piráti sa podľa Píreka cítia byť v prípade ekonomiky a hospodárstva pravicovou stranou, v prípade sociálnej sféry skôr ľavicovou. „Musíme nájsť konsenzus úspešného hospodárstva a ekonomiky a z toho následne vyplývajúceho dôstojného sociálneho zabezpečenia pre všetkých občanov Slovenska,“ uviedol Pírek.

V sobotu (7. 12.) sa strana stala členom Pirátskej internacionály, ktorá združuje strany a hnutia z celého sveta, informovali Slovenskí Piráti.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #politická strana #Slovenskí Piráti