Polícia pátra po nebezpečnom mužovi, mal pomáhať zločineckej skupine Sereďania

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 41-ročnom Markovi Majstorovičovi z Galanty. Hľadaný je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Pátranie má súvis s akciou Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorá sa uskutočnila v okrese Galanta. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

10.12.2019 12:32
debata

VIDEO: Pozrite si video z akcie, počas ktorej sa NAKA podarilo zadržať dve z obvinených osôb. (Zdroj: Polícia SR)

Video

Marko Majstorovič s trvalým pobytom v Galante mal utiecť počas zaisťovacej akcie NAKA, ktorá súvisí so staršími prípadmi z rokov 2008 a 2009, ktoré mali spáchať obvinení, ako členovia zločineckej skupiny „Sereďania“. V Šali mali zastreliť Alojza Bórika približne desiatimi výstrelmi z nelegálne držaného samopalu. V Bánovciach nad Bebravou zase Petrovi J. spôsobiť ťažké zranenia reznými ranami a priestrelom kolena s nelegálne držanou zbraňou.

Obvinený muž na úteku, Marko Majstorovič Foto: Polícia SR
marko majstorovič Obvinený muž na úteku, Marko Majstorovič

Dvaja z obvinených sa už v súčasnosti nachádzajú vo väzbe a po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby a predloží ho prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry. Marko a ďalší obvinený, Marek Danihel, sú v súčasnosti na úteku, pričom na Danihela bol vydaný Európsky zatykač.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sereď #galanta #NAKA #zločinecká skupina #polícia SR