Raši: Fico má chuť a ambíciu vrátiť sa s plnou vervou

Robert Fico má chuť a ambíciu vrátiť sa s plnou vervou. Pred dnešným rokovaním vlády to médiám povedal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a podpredseda Smeru Richard Raši. Predseda Smeru Robert Fico predčasne opustil sobotný snem strany po tom, ako mu prišlo nevoľno v dôsledku vysokého krvného tlaku.

11.12.2019 11:36
debata (27)

Podľa Rašiho je Ficov stav v súčasnosti stabilizovaný. „V aktívnej politike bude dovtedy, kým bude vládať a chcieť. Jeho stav je stabilizovaný, určite sa však človek nedá do poriadku za dva dni, lebo ten tlak bol naozaj vysoký. Bol som s ním včera, má chuť a ambíciu sa s plnou vervou vrátiť,“ vyhlásil vicepremiér. To, či na bilbordoch bude aj predseda Smeru povedať nechcel. „Je to naše know-how, takže vám to určite neprezradíme," dodal Raši.

Fico je predsedom Smeru od jeho založenia, za volebného lídra si však strana vybrala premiéra Petra Pellegriniho. Ten v nedeľu v televízii Markíza povedal, že zmena predsedu strany nie je témou dňa.

Žiga nevie, či sa Fico vyjadrí k svojmu obvineniu

Podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga nevie, či sa Robert Fico vyjadrí k svojmu obvineniu. Dodal, že Fica za jeho vyjadrenie kritizoval, no zároveň si myslí, že za vyslovenie názoru by nemal znášať takéto dôsledky.

„Keď si pozriete to video, nie je na tom nič také, čo by zdokumentovalo to, čo hovorí prokurátor, že by podporoval šírenie rasizmu alebo niečo podobné,“ povedal Žiga novinárom pred stredajším rokovaním vlády.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Fica z troch trestných činov. Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Poslanci Smeru označili obvinenie za súčasť sústredeného útoku na stranu, ako aj na osobu jej predsedu. Iniciovali zvolanie brannobezpečnos­tného výboru Národnej rady (NR) SR, na ktorom sa chceli pýtať na okolnosti obvinenia. Členovia výboru v utorok (10. 12.) vyslovili dôveru v postupy Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pri obvinení predsedu Smeru.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #richard raši