Auto s policajným prezidentom havarovalo, Lučanský aj vodič sú v poriadku

Auto s policajným prezidentom Milanom Lučanským havarovalo v banskobystrickej časti Jakub. Nejde o prvú nehodu ústavných činiteľov, v minulosti skončil mimo cesty tiež minister práce Ján Richter či bývalá podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (obaja Smer).

13.12.2019 13:47 , aktualizované: 19:26
debata (63)

Lučanský mal namierené na poradu, služobné auto Volkswagen Tuareg, ktoré patrí pod Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, viedol jeho šofér. Keď sa snažil vyhnúť oproti idúcemu neznámemu osobnému vozidlu, bol nútený strhnúť riadenie mimo cesty.

Hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová povedala, že Lučanský aj vodič sú v poriadku. Jej slová potvrdil aj hovorca rezortu vnútra Peter Lazarov. „Malo by ísť len o škodovú udalosť, nikto neutrpel žiadne zranenia, nič vážne sa teda nestalo. Šofér bol skontrolovaný na prítomnosť alkoholu, ktorá sa nepreukázala,“ objasnil Lazarov. Premávka v časti Jakub bola pomerne rýchlo obnovená.

V služobnom aute mali v minulosti haváriu aj iní ústavní činitelia. V júni 2013 vyletelo z rýchlostnej cesty R1 neďaleko obce Pata v galantskom okrese auto s ministrom Jánom Richterom. Vozidlo dostalo počas veľkej búrky a dažďa šmyk. Richter s vodičom neutrpeli vážne zranenia, v nemocnici si ich ale nechali na pozorovanie.

V lete 2015 mala nehodu pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota vtedajšia podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková. Služobnému autu, v ktorom sedela, nedalo prednosť iné vozidlo, ktoré odbočovalo z vedľajšej na hlavnú cestu. Laššáková si pri nehode poranila hlavu, s podozrením na vnútorné poranenia ju vrtuľníkom transportovali do banskobystrickej nemocnice, kde ju potom navštívil aj Peter Pellegrini. Účastníkom nehody bol neskôr aj on sám. Vládnej limuzíne, v ktorej sa viezol, skočil vlani v októbri do cesty jeleň. Premiér vyviazol bez vážnejších zranení, v nemocnici mu však dali fixačný golier na krk.

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #lučanský