Kiska: Za videom o pozemkovom spore je človek blízky Smeru

Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska poskytne orgánom činným v trestnom konaní meno človeka, ktorý údajne stojí za zverejneným videom o jeho pozemkovom spore. Podľa jeho informácií má ísť o človeka blízkeho strane Smer. Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii.

17.02.2020 16:16
debata (341)

„Dostal som signál, že nejde o jediné video a bude zverejnené ďalšie z rovnakého zdroja,“ povedal Kiska. Odkazuje, že sa nenechá zastrašiť. Kiska požiadal etických hekerov, aby mu pomohli zistiť, kto bol odosielateľom videa. Políciu zároveň vyzval, aby začala v súvislosti s videom konať. „Polícia má právo a možnosť požiadať spoločnosť Google o spoluprácu a o zistenie, kto túto nahrávku poslal a kto bol jej objednávateľom,“ uviedol Kiska.

VIDEO: Kiska o videu o pozemkoch.

Video

Podotkol, že experti na videá poukázali na to, že kamera bola postavená na biliardovom stole, záznam bol robený z profesionálnej kamery a zvuk bol dodatočne zmixovaný.

VIDEO: Za videom o Kiskovi nemusí byť Fico, tvrdí Milan Žitný.

Video

Podpredseda Smeru Peter Pellegrini v nedeľnej diskusnej relácii RTVS nechcel komentovať medializované video. Odmietol vytváranie dojmu, že by to bolo na objednávku Smeru. Poslanec parlamentu Erik Tomáš (Smer) si tiež myslí, že za videom nie je nikto zo Smeru, video majú riešiť orgány činné v trestnom konaní, dodal v relácii TV Markíza.

Vo videu sa Michal Šuliga a Milan Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok.

341 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Andrej Kiska