Mamojka má na krku opäť problém. Opäť súvisí s Kočnerom

Ústavný sudca Mojmír Mamojka bude musieť vysvetliť svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom. Vyplýva to z oficiálneho vyjadrenia predsedu ústavného súdu Ivana Fiačana. Pripomenul, že ešte nie je skončené preverovanie možného disciplinárneho previnenia, ktoré sa týkalo výpovede bývalého novinára a šéfa kontrarozviedky Petra Tótha.

20.02.2020 14:20
debata (67)

Tóth v januári pred senátom Špecializovaného trestného súdu vypovedal, že u Mamojku vybavoval Kočnerovo prepustenie z väzby. Mamojka to odmietol s tým, že s Kočnerom sa nevidel niekoľko rokov. Tento týždeň sa však objavili ďalšie informácie. Kočner si s Mamojkom posielal správy ešte začiatkom júna 2018 a chcel sa s ním stretnúť. Ich komunikáciu malo podľa denníka N zachytiť policajné odpočúvanie.

Fiačan zdôraznil, že návrh na začatie disciplinárneho konania musí byť po skutkovej a právnej stránke riadne odôvodnený a podložený relevantnými dôkazmi. „Zvlášť, ak ide o návrh na začatie disciplinárneho konania proti sudcovi ústavného súdu,“ dodal.

Medializované informácie chce teda Fiačan verifikovať a podložiť potrebnými dôkaznými prostriedkami. Až potom sa bude rozhodovať, či podá alebo nepodá návrh na začatie disciplinárneho konania.

Fiačan uviedol, že požiada príslušné orgány o zaslanie informácií, prípadne dôkazov, ktoré sa týkajú zverejnených skutoční. A rovnako Fiačan požiada Mamojku o vyjadrenie sa k novým informáciám.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Mojmír Mamojka #sms komunikácia Mariana Kočnera