Pellegrini ocenil policajtov a prokurátorov, ktorí vyšetrovali vraždu Kuciaka a Kušnírovej

Policajti a prokurátori odviedli dobrú robotu pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol to predsedu vlády Peter Pellegrini, ktorý si na samite Európskej únie v Bruseli pripomína výročie ich vraždy spred dvoch rokov.

21.02.2020 18:11
debata (24)

„Je mi ľúto zmareného života dvoch mladých ľudí, tak ako mi je ľúto každého násilne ukončeného života. Žiaľ, takéto veci sa niekedy stávajú aj v tých najvyspelejších a najdemokratic­kejších štátoch. Vždy je však dôležitá otázka, ako na takýto čin zareagujú príslušné orgány," pokračoval Pellegrini, podľa ktorého bolo vyšetrenie vraždy jedným z jeho premiérskych priorít. „Ďakujem policajtom a prokurátorom za to, že dnes vrahovia i možní objednávatelia stoja pred súdom," dodal.

Premiér zároveň odmietol ďalšie rozdeľovanie spoločnosti. „Iba spravodlivý trest pre vrahov a úplná pravda o celom prípade môžu prispieť k zmiereniu ľudí na Slovensku. Pravda postavená na dôkazoch, nie na účelovo zverejňovaných čiastkových informáciách. Verím v spravodlivosť, verím v našu národnú jednotu, ktorú Slovensko tak veľmi potrebuje. A verím, že takýto ohavný čin sa na Slovensku už nikdy viac nezopakuje," uzavrel Peter Pellegrini.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s podnikateľom Marianom Kožnerom V súčasnosti sa koná súdne pojednávanie s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou a ďalšími, ktorí sú obžalovaní z objednávky, sprostredkovania a vykonania vraždy. Zoltána Andruskóa už Špecializovaný trestný súd odsúdil na 15 rokov odňatia slobody za podiel na úkladnej vražde novinára. Tú si u neho mala objednať Alena Zs. na požiadanie Mariana K.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Peter Pellegrini