Objavilo sa tretie video proti Kiskovi

Neznámy odosielateľ v nedeľu podvečer rozposlal na adresy slovenských médií krátke zostrihané video s exprezidentom a predsedom strany Za ľudí Andrejom Kiskom.

23.02.2020 21:43 , aktualizované: 24.02.2020 14:28
debata (1216)

V poradí tretie video ukazuje, že sa Andrej Kiska stretol s Michalom Šuligom viac ráz. Tentoraz sedia v kancelárii, autor videa tvrdí, že je to u Kisku. Rozprávajú sa o tom, ako vyriešia problém Júliusa Sirotského, ktorý má vrátiť Kiskovi dvetisíc eur. Toľko totiž Kiska zaplatil za pozemok vo Veľkom Slavkove, ktorý musel vrátiť zubárovi Jánovi Francovi z Popradu.

Video: Úryvok z tretieho diskreditačného videa s Kiskom a Šuligom.

Video

Kiska už prvé dve videá označil za diskreditačnú kampaň a zopakoval, že videá sú účelovo zostrihané a že za nimi stojí vládny Smer. Šéf strany Za ľudí v piatok podal na Národnej kriminálnej agentúre trestné oznámenie a v piatok bol vypovedať. Anonym sľubuje aj ďalšie videá.

Na tretie video reagoval Andrej Kiska nasledovným statusom na sociálnej sieti.

Sulík očakáva od Kisku vysvetlenie

Predseda SaS Richard Sulík očakáva od lídra mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezidenta Andreja Kisku riadne vysvetlenie videí súvisiacich s kauzou pozemkov vo Veľkom Slavkove.

Povedal to na pondelkovej tlačovej konferencii. Exprezident nevidí dôvod videá komentovať a Sulíkovi podľa vlastných slov rád odpovie. Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová tvrdí, že s videami sa manipulovalo a že treba počkať na to, čo povie polícia.

„Kiska bude vedieť najlepšie, ako to bolo. Očakávame riadne vysvetlenie, samozrejme, nie verejné, ale postačí nám interné na nejakom stretnutí,“ povedal Sulík s tým, že je to pre Kisku určite nepríjemná situácia, no mal by všetky okolnosti objasniť.

Na otázku, či má Kiska ako potenciálny koaličný partner ešte jeho dôveru, odpovedal tým, že zo spolupráce SaS vylučuje len tri strany a s ostatnými budú rokovať. „Je to, samozrejme, v prvom rade vec, ktorú si musia doriešiť v strane Za ľudí,“ podotkol a dodal, že voliči rozhodnú vo voľbách.

Predseda strany Za ľudí podľa vlastných slov nechce komentovať videá zostrihané stranou Smer. „Ak má Sulík akúkoľvek otázku, rád mu odpoviem,“ reagoval pre médiá na pondelkovej tlačovej konferencii.

Remišová dodala, že druhé zverejnené video podporuje Kiskovu verziu v tejto kauze. „V každom prípade boli videá manipulované,“ zdôraznila s tým, že čakajú na vyjadrenia polície, ktorá má zistiť, kto je za tým.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #kauza pozemku vo Veľkom Slavkove