Fico túži po Dzurindovi, varuje pred vládou psychopatov

Na seba boli nežní, voči opozičným politikom tvrdí. Podľa Roberta Fica krajine hrozí vláda psychopatov, podľa Bélu Bugára, keby budúca vláda padla, otvára to dvere Kotlebovi. V relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu sa stretli predseda Mostu-Híd Béla Bugár a predseda Smeru-SD Robert Fico.

26.02.2020 09:35 , aktualizované: 11:22
debata (677)

VIDEO: Ide o pravdu s Bélom Bugárom a Robertom Ficom.

Video

Sú v politike najdlhšie zo všetkých lídrov strán. Spolupracovali, no často stáli aj proti sebe. Dnes je ich budúcnosť neistá. Jeden chce opäť vyhrať voľby, druhý dostať sa do parlamentu. Pár dní pred voľbami sa dostali do ostrého konfliktu. Ten je, zdá sa, už zažehnaný. Robert Fico hneď na začiatku označil Bélu Bugára za človeka, ktorého si váži a s ktorým mal a má dobré vzťahy, aj keď majú rôzne názory.

Obaja predsedovia strán boli voči sebe ústretoví, ale veľmi kritickí voči opozícii. Fica trápi, čo sa bude diať po voľbách. Obul sa najmä do Igora Matoviča. „V krajine nemôžu vládnuť psychopati. My vieme, čo nám vystrájal v parlamente, čo vystrájal v normálnom živote,“ uviedol. Toto je súboj štandardných strán s antisystémom, tvrdí Fico. „Tak by som si želal (Mikuláša) Dzurindu a (Ivana) Mikloša, normálnu riadnu opozíciu,“ spomenul svojich bývalých politických protivníkov z SDKÚ, ktorí sú teraz mimo slovenskej politiky.

„X-krát som povedal, prečo mám problém s Matovičom,“ povedal Bugár. „Zhrubnutie politiky, ako uraziť iného, ako ho ponížiť – to tam doniesol pán Matovič,“ dodal. Ľudia mu veria, berú jeho excesy ako niečo dobré, ale Bugár si to nemyslí. „Zodpovednosť, tú nikdy nemal. Keď bude mať zodpovednosť, no uvidíme, čo bude,“ dodal šéf Mostu-Híd.

Obáva sa toho, že ak by budúca vláda padla, pomohlo by to extrému – ĽSNS.

„Vie ma maximálne rozčúliť, keď niekto hovorí, že demokratická opozícia – a v čom?“ pýtal sa Bugár. Zoberte si jednotlivých predsedov – jeden má problém aj s pozemkami, druhý má problém s tým, čo v mladosti, tretí má problémy s tým, že fakt daňovo podvádzal, štvrtý mal nejaké styky a neviem čo ešte s mafiou, a tak ďalej. Preto ma uráža, že ostatní sú zlí, lebo sú v koalícii,“ uviedol.

Kde sa vidia obaja politici po voľbách? Čo oceňujú na spoločnom vládnutí? Kedy ho podľa Fica Béla Bugár oklamal? Ako by sa mohli vyvíjať slovensko-maďarské vzťahy? Aj to nájdete v zázname relácie Ide o pravdu na TV Pravda.

677 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu