Muža, ktorý predal Kičurovi dva byty v Bratislave, našli obeseného

Jána Hečka, ktorý predal bývalému šéfovi štátnych hmotných rezerv Kajetánovi Kičurovi dva lukratívne byty v centre Bratislavy značne pod cenu, našli v noci zo stredy na štvrtok obeseného na jeho chate v Oščadnici. Policajti už vylúčili cudzie zavinenie. Práve tento muž mohol byť dôležitým svedkom pri vyšetrovaní.

14.05.2020 11:18 , aktualizované: 12:38
debata (370)

Informoval o tom portál tvnoviny.sk

Na mieste najskôr zasahovala horská záchranná služba (HZS). „Dňa 13. mája v neskorých večerných hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z chaty Tadeáš v stredisku Veľká Rača, kde našli 45-ročného muža slovenskej národnosti v bezvedomí. Okamžitú laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu začala oznamovateľka, v rozšírenej pokračovali po príchode na miesto udalosti horskí záchranári z Kysúc a zároveň záchranári posádky rýchlej lekárskej pomoci. Napriek snahe zúčastnených záchranných zložiek sa život muža zachrániť nepodarilo a prítomný lekár skonštatoval smrť," informuje na svojej internetovej stránke HZS.

Horská služba dodala, že telesné pozostatky nebohého muža následne záchranári transportovali z horskej chaty na Dedovku, kde boli odovzdané príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi.

Podľa stanoviska žilinskej polície v prípade úmrtia muža ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, pričom bola nariadená zdravotná-bezpečnostná pitva. „Vec je preverovaná ako podozrenie z usmrtenia,“ povedala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Kičuru stíhajú väzobne

Dva byty s výmerou spolu viac ako sto metrov štvorcových získal Kajetán Kičura pre syna Krištofa iba za 200-tisíc eur, čo je podľa kvalifikovaných odhadov len polovica trhovej ceny.

Kajetán Kičura je v prepojení aj s Hečkovou ženou Evou, ktorá bola jeho podriadená. Dodnes šéfuje rezervnému závodu Brodnianka v Kysuckom Novom Meste.

Kičura bol ešte donedávna predsedom Správy štátnych hmotných rezerv. Nová vláda ho odvolala 24. marca pre možné pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. On ich však odmietal, ako aj podozrenia spojené so spomínanými dvoma bytmi. V týchto dvoch prípadoch začala trestné konanie NAKA.

Koncom apríla Kičuru zaistila polícia a urobila mu aj domovú prehliadku. Prokurátor ho obvinil z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Nešlo však o dva predošlé spomínané prípady. Momentálne ho väzobne stíhajú. Úplatky sa mali pohybovať v státisícoch eur.

370 debata chyba
Viac na túto tému: #Kajetán Kičura