Pellegrini: Matovičove táranie spôsobuje škody

Za chaos na hraniciach nezodpovedá Google či Apple, ale vláda, ktorá oznámila ľuďom niečo, čo vôbec nemohla garantovať, tvrdí expremiér Peter Pellegrini (Smer) na sociálnej sieti.

23.05.2020 16:15
debata (448)

Za chaos na hraniciach nie je zodpovedný Google ani Apple, ktoré si robia svoju štandardnú prácu, ale vláda, ktorá oznámila ľuďom niečo, čo vôbec nemohla garantovať. Podpredseda parlamentu a strany Smer-SD Peter Pellegrini to uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s nedodržaním avizovaného termínu spustenia aplikácie umožňujúcej domácu izoláciu. Podotkol tiež, že ide o „ixtý termín spustenia aplikácie, ktorý sa niekoľkokrát odkladal pre prieťahy s jej prípravou na Slovensku“.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) podľa Pellegriniho podľahol túžbe spraviť „teatrálnu tlačovku na hraniciach a oznámiť konkrétny termín spustenia aplikácie, hoci od jeho slov závisel asi tak ako počasie“. Pellegrini kritizoval i ďalšie Matovičove výroky, napríklad o otváraní škôl či reštaurácií.

Ministerstvo vnútra (MV) SR v sobotu napoludnie oznámilo, že na schválenie aplikácie eKaranténa firmami Google a Apple sa naďalej čaká. Pôvodne sa predpokladalo, že by mohla byť schválená v piatok popoludní. Diaľnicu D4 v blízkosti hraničného priechodu Jarovce – Kittsee v piatok zablokovali repatrianti, ktorí sa domáhali možnosti stráviť povinnú karanténu v domácej izolácii. O zdržaní na danom priechode informovalo MV SR pre veľké množstvo navrátilcov aj v sobotu.

VIDEO: Prečo je podľa Igora Matoviča dobré, že sa inteligentná karanténa nespustila už pred mesiacom. (19. 5. 2020)

Video
448 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #karanténa