Policajti minulý rok na Obchodnej strieľali oprávnene, sťažnosti zamietli

Obe sťažnosti poškodených v súvislosti s minuloročným incidentom na Obchodnej ulici v Bratislave uzavrela prokuratúra ako nedôvodné. Zásah policajtov vyhodnotili totiž ako oprávnené použitie zbrane, čo je okolnosť vylučujúca protiprávnosť činu. TASR o tom informoval prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Matej Izakovič.

02.06.2020 14:07
debata (4)

Ako priblížil Izakovič, trestné stíhanie v prípade streľby na Obchodnej bolo zastavené 30. marca. „Vzhľadom k podaniu zákonnej zástupkyne poškodenej Aleny B. bol spis po vybavení žiadosti o preskúmanie postupu policajta zo strany Aleny B. dňa 15. apríla predložený Generálnej prokuratúre SR,“ opísal. Po vrátení spisu 19. mája sa rozhodlo o oboch sťažnostiach.

Júlový incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov nereagoval. Na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #streľba #Obchodná ulica