Smer a Dobrá voľba poukázali na zmluvu medzi štátom a firmou Borisa Kollára

Smer aj mimoparlamentná strana Dobrá voľba v sobotu poukázali na zmluvu medzi štátom a firmou predsedu Národnej strany (NR) SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

08.08.2020 13:02 , aktualizované: 14:38
debata (119)

Ako informoval hovorca Smeru Ján Mažgút, ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, jej jediným vlastníkom je Kollár, a spoločnosťou Tipos, ktorej 100-percentným vlastníkom je Ministerstvo financií SR, teda štát.

„Zaujímavou nie je len suma 240-tisíc eur, ale aj to, že doteraz Fun rádio nikdy nedostalo peniaze od spoločnosti Tipos. Stalo sa tak zhodou okolností až potom, čo sa stal Kollár súčasťou vládnej koalície,“ uviedol Smer.

Zároveň strana vyzýva vedenie spoločnosti Tipos, aby objasnilo, prečo sa rozhodli uzavrieť zmluvu s Fun rádiom vo výške 240-tisíc eur, čo podľa Smeru „absolútne neodzrkadľuje postavenie Fun rádia na mediálnom trhu ani štruktúru jeho poslucháčov.“

Strana tiež uviedla, že ak vedenie Tiposu neobjasní dôvod uzavretia zmluvy, budú žiadať, aby minister financií Eduard Heger (OĽANO) odvolal vedenie spoločnosti Tiposu. Hovorkyňa Dobrej voľby Martina Šoltésová uviedla, že zmluva bola podpísaná 6. augusta. Hovorca Tiposu, národnej lotériovej spoločnosti, Rastislav Čépe uviedol, že sa k veci vyjadria v pondelok (10. 8.).

Boris Kollár sa k reklamnej zmluve medzi firmou Tipos a Fun rádiom vyjadrí komplexne až v pondelok (10. 8.). Potvrdila hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová.

Tvrdí, že musia „osloviť súkromnú spoločnosť Fun rádio“. „Zatiaľ však môžeme povedať, že ide o štandardný postup v rámci reklamy, pričom sú to finančné prostriedky, ktoré sú alokované na reklamu aj v iných rádiách vzhľadom na ich podiel na mediálnom trhu,“ poznamenala.

119 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Fun rádio #Tipos #Boris Kollár #Dobrá voľba