Dvaja obvinení v kauze Fatima pôjdu do väzby

Dvoch obvinených v kauze trenčianskeho baru Fatima Milana Ž. a Petra V. budú stíhať väzobne. Obvinenú Annu Ž. súd ponechal na slobode.

24.09.2020 17:32
debata (2)

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová s tým, že uznesenie súdu je právoplatné.

Senát krajského súdu zrušil uznesenie Okresného súdu Trenčín, ktorý pôvodne nechal všetkých troch obvinených na slobode, v celom rozsahu. „Sám vo veci rozhodol tak, že obvineného Petra V. vzal do väzby z dôvodu takzvanej útekovej a kolúznej väzby, a obvineného Milana Ž. z dôvodu takzvanej kolúznej väzby,“ uviedla Kondákorová.

Ako doplnila, pri zistení dôvodov kolúznej väzby u obvinenej Anny Ž. nahradil väzbu prijatím písomného sľubu obvinenej a dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvinenou, a ponechal ju na slobode.

Peter V. je svat bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. Tá je v prípade tiež obvinená, vo väzbe je už v súvislosti s obvinením z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka. V kauze Fatima polícia obvinila celkovo päť ľudí, okrem spomínaných aj doterajšieho svedka v kauze Michala V. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy.

Polícia v súvislosti s kauzou zadržala aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera. Obvinenie mu nevzniesli.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Fatima