Bukovský reaguje na Matoviča: Očierňuje, dehonestuje, zastrašuje

Igor Matovič označil Dr. Igora Bukovského za blázna a konšpirátora. Bukovský žiada ospravedlnenie a hrozí právnymi krokmi. Bukovský sa tridsať rokov venuje otázkam zdravej výživy a patrí ku kritikom súčasného riešenia situácie s koronavírusom.

27.09.2020 08:25
debata (716)

VIDEO: Matovič o nezodpovednosti ľudí, anarchii, tretine, ktorá s..rie na opatrenia, odkaz doktorovi Bukovskému a ďalším, aby boli ticho.

Video

Predseda vlády Slovenskej republiky Igor Matovič nepripúšťa diskusiu, namiesto toho očierňuje, dehonestuje a zastrašuje, vyjadril sa Bukovský v siahodlhom stanovisku na sociálnej sieti.

„Včera, 25.9.2020, sa predseda vlády na tlačovej besede Pandemickej komisie vyjadril voči mojej osobe nasledovným spôsobom: "Nastal čas pán doktor Bukovský – blázon, z tohto miesta poviem – aby ste prestali šíriť tieto konšpiračné bludy. Máte titul a prečítajte si Hippokratovu prísahu, vy idete proti tomu, čo ste sľúbili, nie ste hodný svojho titulu. "Stali sme sa teda svedkami ďalšej nedôstojnej, nekonštruktívnej, priam hysterickej reakcie predsedu vlády, ktorá ignoruje Ústavu Slovenskej republiky (Čl. 12 (1) "Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach“) ako aj Občiansky zákonník (§ 11 Ochrana osobnosti), píše Bukovský.

Bukovský pripomína, že „občania majú právo na komplexné informácie, majú právo klásť otázky a prispievať k diskusii k dôležitým spoločenským témam akou sú určite aj otázky zmysluplnosti a účinnosti opatrení proti ochoreniu Covid – 19, ktoré majú výrazné, až existenciálne dopady na veľké skupiny ľudí, občanov SR.“

"Diskreditácia a dehonestácia mojej osoby ako radového občana je bezprecedentným zneužitím spoločenskej pozície premiéra a komunikačných možností, ktoré pán Igor Matovič ako predseda vlády požíva. Ide o prejav zastrašovania ďalších prípadných oponentov opatrení vlády z radov občianskej spoločnosti. Kto z radových občanov Slovenskej republiky bude ďalší, koho premiér označí na tlačovke dehonestujúcim spôsobom?

Voči hrubému zásahu do mojich osobnostných práv zo strany premiéra Slovenskej republiky podniknem všetky právne kroky, ktoré mi umožňuje právny systém SR.

Súčasne vyzývam terajšieho predsedu vlády p. Igora Matoviča, aby sa mi za svoje dehonestujúce a diskreditačné výroky verejne ospravedlnil a poskytol tak občanom našej krajiny nádej, že najvyšší predstavitelia štátu sú schopní rešpektovať Ústavu SR, Základné ľudské práva a slobody ako aj ľudskú dôstojnosť svojich spoluobčanov," napísal Bukovský.

716 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Bukovský #Igor Matovič