Dopletený Matovič. V Bruseli to skúšal v slovenčine aj angličtine

Krátky príhovor premiéra Igora Matoviča pred summitom v Bruseli sa zmenil na veselú show v momente, keď chcel svoje slová "trošku odľahčiť". Už úvod bol zaujímavý. "Ja neviem jak mám začať," obzrel sa.

16.10.2020 03:30 , aktualizované: 19:55
debata (843)

Premiér sa zasekol v momente, keď hovoril o ekologickom rozmere bruselského summitu a povedal „lebo keď my budeme zelenší pomaly za desať rokov ako stromy, keď to tak trošku odľahčím, a zároveň naši partneri si budú robiť z prírody naďalej niečo, čo je možné… môžem ísť ešte raz, či nie?… Can I go one time, next time? Yeah? Či nie?… No dobre, dám to asi kratšie“. Keď sa dozvedel, že záznam bežal, tak sa chytil s úsmevom za hlavu: „Live? Oh, no… It's live…“

VIDEO: Pozrite si, ako premiér Igor Matovič zápolil s príhovorom.

Video

Video zverejnil tlačový odbor Európskej komisie, medzi ďalšími audiovizuálnymi súbormi. Teraz by ste ho na stránkach určených pre médiá márne hľadali na pôvodnom mieste, je preč. Dostali by ste len takýto výsledok:

Foto: EU
Matovič, žiadne video

Igor Matovič na sociálnej sieti zverejnil v piatok ráno video na túto tému, ktoré „opravuje“ predošlú zmätenú verziu. Takto to vyzerá, keď nie je v hre improvizácia, ale chytia to do rúk profesionáli.

VIDEO: „Opravená“ verzia príhovoru Igora Matoviča.

Video

Matovič reagoval na video po prílete z Bruselu. Uviedol však, že nevidel, ako to bolo spracované. V Bruseli prichádzal do priestoru, v ktorom inak bývajú prítomní novinári, tentoraz tam boli len kamery. Myslel si, že to nie je živé vysielanie a že sa dajú chyby opraviť.

„Keď niekto z toho chce robiť vedu, nech si robí, ale myslím si, že omnoho viac to svedčí o tom človeku, čo z toho vedu robí, ako o mne,“ dodal.

VIDEO: Igor Matovič o videu z Bruselu.

Video
843 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič