Budú poľné nemocnice? Ponúkol sa aj Národný futbalový štadión

Ak bude v Bratislave nedostatok lôžok v nemocniciach pre pacientov s COVIDOM-19, môžu ležať u nás, ponúka spoločnosť NFS futbalový štadión.

22.10.2020 08:00
debata (11)

Spoločnosť, ktorá vlastní Národný futbalový štadión v Bratislave, ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu listom poslala aj vizualizácie, ako by takáto provizórna nemocnica najmenej pre 72 ľudí mohla vyzerať.

„Nie sme experti v oblasti zdravotníctva, ale túto možnosť sme konzultovali s odborníkmi. Všetkých 72 lôžok vieme napojiť na zdroj elektrickej energie, pričom samotný štadión je vybavený záložným zdrojom, ktorý dokáže plne saturovať potreby celého komplexu pri totálnom výpadku elektrického prúdu,“ uviedol predseda predstavenstva NFŠ, a.s. Pavel Komorník.

zväčšiť Provizórna nemocnica v útrobách Národného... Foto: NFS
Národný futbalový štadión, koronavírus, nemocnica Provizórna nemocnica v útrobách Národného futbalového štadiónu - vizualizácia.

Priestory sú v prízemí s vjazdom z bočnej ulice, je možné v nich oddeliť zdravotnícky personál od pacientov, majú vzduchotechniku a dostatok sociálnych zariadení. Podľa Komorníka sú v útrobách štadióna aj ďalšie priestory, ktoré by mohli ešte výraznejšie zväčšiť lôžkovú kapacitu takejto provizórnej nemocnice.

Provizórna nemocnica v útrobách Národného... Foto: NFS
Národný futbalový štadión, koronavírus, nemocnica Provizórna nemocnica v útrobách Národného futbalového štadiónu - vizualizácia.
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Národný futbalový štadión