Na Dušana Kováčika podal prokurátor ÚŠP návrh na vzatie do väzby

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v sobotu v skorých ranných hodinách návrh na vzatie do väzby na špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Návrh na väzobné stíhanie podal prokurátor aj na vysokého policajného funkcionára Norberta Pakšiho. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

24.10.2020 08:59 , aktualizované: 09:06
NAKA špeciálny prokurátor Kováčik Foto: ,
Na snímke špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (vľavo), ktorého zadržala NAKA v Bratislave vo štvrtok 22. októbra 2020.
debata (63)

„Prokurátor ÚŠP podal návrh na vzatie do väzby na dve obvinené osoby, D.K. a N.P., pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné. V prípade osoby D.K. prokurátor návrh na väzbu podáva pre konštatovanie naplnenia dôvodov tzv. kolúznej a preventívnej väzby. U obvineného N.P. sa návrh na väzbu podáva pre všetky dôvody väzby,“ vysvetlila hovorkyňa.

U Norberta Pakšiho – funkcionára útvaru zvláštnych policajných činností, ktorý má na starosti aj odpočúvanie – je teda aj obava z úteku.

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková rozhodla o dočasnom pozastavení výkonu funkcie špeciálneho prokurátora Kováčika dňom 22. októbra. Kováčika vyšetrovateľ obvinil zo zločinu prijímania úplatku, ako aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Dušana Kováčika i Norberta Pakšiho zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri štvrtkovom zásahu v Bratislave.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #väzba #Dušan Kováčik #NAKA