Expríslušníka NAKA obvinili z prijímania úplatku i zneužitia právomoci

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obvinil zo zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa 42-ročného bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyšetrovanie, ktorým sa viac ako dva roky intenzívne zaoberal špecializovaný tím Hranica, sa tak výrazne posunulo, uviedla Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

26.10.2020 15:24
NAKA Foto:
NAKA. Ilustračná snímka.
debata (3)

Obvinený, ktorý už v zložkách polície nepôsobí, sa mal trestnej činnosti dopustiť ako príslušník NAKA v rokoch 2016 a 2017. Protiprávna činnosť mu mala podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania priniesť zisk 16.000 eur. Vyšetrovateľ preukázal obvinenému spáchanie dvoch trestných činov, pričom dôkazná situácia nestačila len na vznesenie obvinenia, ale aj na zadržanie obvineného, dodala Friese s tým, že vyšetrovanie naďalej pokračuje.

Friese vysvetlila, že hoci išlo v tomto prípade o bývalého príslušníka polície, vo veci i tak konala policajná inšpekcia. V jej kompetencii je totiž nielen vyšetrovanie prípadov súčasných, ale aj bývalých príslušníkov vybraných ozbrojených zložiek, ak sa trestnej činnosti dopustili počas svojho pôsobenia v nich alebo pred nástupom do služobného pomeru, objasnila.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #NAKA #polícia SR