NÁZOR: Čajíček, pán predseda? Alebo vodičku z WC?

Ak bude minister zdravotníctva Marek Krajčí potrebovať dobrovoľníkov na ďalšie kolá testovania, môže osloviť smotánkové ošetrovateľky od Borisa Kollára.

30.11.2020 12:30
Boris Kollár Foto: ,
Boris Kollár
debata (148)

Keď predsedu parlamentu Borisa Kollára previezli do nemocnice Svätého Michala v Bratislave, tak mal zavládnuť svätý pokoj – pre Kollára, aj pre občanov. Celé sa to skončilo škandálom, obvinením z veľkopanských manierov na jednej strane (inými slovami – papalášizmom) a výčitkami z mediálneho šialenstva na strane druhej (inými slovami – nepáčilo sa mi, čo o mne a celej situácii píšete).

Kollár si doviedol elitný tím priateliek a expriateliek, ošľahaných smotánkovými vetrami. Podľa mediálneho obrazu v magazínoch či televíziách býva ich najväčšou starosťou ako si užiť. Na druhej strane sú zdravotné sestry, ktorých starosťou zase často býva ako prežiť. To sa už v magazínoch a televíziách tak často nerozoberá. Stret týchto dvoch svetov na jednom mieste nemohol dopadnúť dobre. Ani nedopadol.

Predsedovi parlamentu patrí špičková zdravotná starostlivosť, máme len jedného. Znamená to, že by sa mali o neho starať skúsení lekári a sestry. Nie rodinní aj nerodinní príslušníci.

Nie je teraz dôležité, aké mal kto úmysly, či išlo o nedorozumenie, chýbajúce informácie či nedostatok ústretovosti. Či čaj, ktorý si jedna strana žiadala a druhá nedoniesla, bol až taký podstatný. Dôležité je, ako zareagoval jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov. Namiesto toho, aby si krotil svoj „ansámbl“ a zažehnal konflikt, sťažoval sa u riaditeľa. A riaditeľ zareagoval tak, ako keď sa sťažuje papaláš – sfúkol sestry.

Kollár prepásol šancu prejaviť veľkorysosť – aj keby mal pocit krivdy, mal si uvedomiť, že má nadštandardné podmienky a húf jeho blízkych, ktorí ho oblietal, je v nemocnici cudzorodým prvkom. Nie sestričky, ktoré v nej pracujú.

Milan Krajniak (Sme rodina) počas víkendu úporne bránil svojho straníckeho šéfa. To neboli priateľky pána Kollára, to boli ošetrovateľky, znelo viackrát éterom rozhlasu. Dobre vedieť, že máme také obetavé a šikovné ošetrovateľky. Minister Krajčí by ich mohol využiť pri ďalších kolách testovania na koronavírus.

Predsedovi parlamentu patrí špičková zdravotná starostlivosť, máme len jedného. Znamená to, že by sa mali o neho starať skúsení lekári a sestry. Nie rodinní aj nerodinní príslušníci. Poňal to kollárovsky, tak to po kollárovsky aj dopadlo. Aj to mediálne šialenstvo, ako to nazval, svojimi krokmi ešte viac rozdúchaval. A to ešte nehovorím o koaličnej rade, ktorú si lídri strán urobili okolo jeho postele, nad čím aj hlavný hygienik krútil hlavou.

Žiadny čaj, studený čaj, teplý čaj… Aký to luxus – poslancom, ktorým Kollár v rozčúlení zatrhol poslanecký bufet, odporúčal piť vodu zo záchoda. Z nemocnice radšej ušiel na reverz domov, tam nebude problém ani so sestrami, ani s čajom. Iba ak so studenou sprchou – keď si pozrie prieskum preferencií politických strán.


Pozrite si TOP 10 videí z TV Pravda

***

Video

1.

Na ministra financií Eduarda Hegera sa teraz upierajú zraky najmä v súvislosti s Fondom obnovy, kde pomocou peňazí z Bruselu máme šancu posunúť Slovensko ďalej. Ako to vyzerá s plánom obnovy, aké zmeny nás čakajú v prípade dôchodkov a daní, čo všetko sa bude reformovať? Dozviete sa v relácii Márie Hlucháňovej Ide o pravdu s Eduardom Hegerom.

***

Video

2.

Šéf parlamentu Boris Kollár, ktorý po nehode skončil v nemocnici, nám z nemocničného lôžka adresoval viacero posolstiev. V tom poslednom hovorí o mediálnom šialenstve, pre ktoré na reverz opúšťa nemocnicu aj so svojimi exkluzívnymi ošetrovateľkami smotánkového typu. Tým šialenstvom myslí správy médií, ktoré jeho maniere v nemocnici nazvali papalášizmom. Pozrite si jeho verziu incidentu so sestričkami.

***

Video

3.

Bývalá štátna tajomníčka, sudkyňa a kamarátka Mariana Kočnera, ktorá je pre rôzne obvinenia vo vyšetrovacej väzbe sa rozhodla prehovoriť. Jej výpovede, ktoré opäť raz unikli odtiaľ, odkiaľ nemali, žiadne bombastické odhalenia zatiaľ nepriniesli. Šéf Smeru Robert Fico, ktorý sa tam tiež spomína, komentoval jej vyjadrenia a sarkasticky sa pýtal novinárov, k čomu sa má priznať, že to rád urobí, len nech mu povedia k čomu…

***

Video

4.

Strana Hlas, líder prieskumov prefrencií politických strán, má za sebou svoj ustanovujúci snem. Na predsedu bol kandidát jeden jediný a ten aj tento post získal. Okrem nového šéfa Petra Pellegriniho sa tam objavujú najmä tváre z tzv. Pelleho jedenástky, čiže ľudí, ktorí s ním odplávali z potápajúcej sa lode Smeru. Zopár miest v predsedníctve ešte zostane aj pre nových ľudí, podľa Pellegriniho sa im už teraz hlásia tisíce.

***

Video

5.

Prezidentka Zuzana Čaputová si pozvala premiéra Igora Matoviča, aby mu jasne naznačila, že slovný ping pong, aký predvádzal s Richardom Sulíkom, nie je to najlepšie pre Slovensko a jeho občanov. Matovič sľúbil, že sa polepší… alebo ani nie?

***

Video

6.

Prvýkrát bude pľuvanec v škole nie priestupok, ale vítaná aktivita. Ak majú ísť staršie deti späť do škôl, premiér Igor Matovič chce, aby boli testovaní nielen školáci, ale aj učitelia a rodičia. Jednou z metód, ktorá by bola prijateľnejšia pre deti, má byť vyšetrenie zo slín. Premiér stále ráta, že v tomto roku stihne použiť 8 miliónov testov. Teda, ak mu ich Richard Sulík stihne nakúpiť…

***

Video

7.

Merať si tlak je užitočné. Dôležité je nielen to, aký tlakomer si kúpiť, ale aj aký si rozhodne nekúpiť. V relácii Ide o zdravie vám poradí MUDr. Ivana Šoóšová, odborníčka na vysoký krvný tlak z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

***

Video

8.

Autonehoda je vždy veľká starosť navyše. Čo všetko musíte zabezpečiť na mieste nehody? Aké doklady musíte mať a aké musíte ukázať ďalším účastníkom? Ako určiť vinníka a čo robiť, keď sa neviete dohodnúť, druhá strana nespolupracuje, prípadne odíde? V relácii Zuzany Hlavačkovej Ide o právo odpovedá advokát Patrik Budke z advokátskej kancelárie MPH.

***

Video

9.

Niekedy je potrebné zozbierať určitý obnos peňazí pre nejakú príležitosť. Aj na to už je elektronický recept. Payme je novinka, ako si jednoducho vyzbierať peniaze v rodine, od priateľov či kolegov. Ako to funguje, predstaví v relácii Mariana Nitona Ide o peniaze Michal Vanovčan, vedúci pracovnej skupiny štandard platobnej linky Slovenskej bankovej asociácie.

***

Video

10.

Pripomeňme si, že sa blížia Vianoce. Takýto strom stojí na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

148 debata chyba
Viac na túto tému: #top 10 videí týždňa #TOP 10 videí týždňa TV Pravda